Nieuwe luchthaven, Swanky Station – Ayodhya heeft blauwdruk klaar voor grote upgrade

Nieuwe luchthaven, Swanky Station - Ayodhya heeft blauwdruk klaar voor grote upgrade

Ondanks dat het decennia lang de politiek in Noord-India domineerde, was Ayodhya een slaperig stadje geweest.

New Delhi:

De baanbrekende ceremonie voor de voorgestelde Ram-tempel op de Ram Janambhoomi-site in Ayodhya zal vandaag plaatsvinden in de hoop op een betere toekomst na enorme upgradeplannen met een gloednieuw vliegveld en een blitse treinstation. De regering van Uttar Pradesh heeft een aantal ontwikkelings- en verfraaiingsprojecten in de tempelstad aangekondigd, met een budget van meer dan Rs 500 crore.

Er zijn plannen om Ayodhya te promoten als een grote bestemming voor religieus toerisme. De regering verwacht tegen 2024 een enorme voetstap, wanneer de langverwachte Ram-tempel naar verwachting zal worden voltooid.

De planning vooraf omvat niet alleen een nieuw vliegveld en treinstation, maar ook een upgrade van de nabijgelegen snelweg en lokale toeristische plekken.

Ayodhya heeft vanaf nu een landingsbaan voor het gebruik van VIP’s. Maar de regering heeft aangekondigd dat het zal worden omgevormd tot een luchthaven. Er is niet veel gebeurd sinds de aankondiging twee jaar geleden werd gedaan. De regering is nog steeds bezig met grondverwerving.

De upgrade van de nationale snelweg heeft een budget van Rs 250 crore. Het watervoorzieningsproject zal ook worden geüpgraded met een budget van Rs 54 crore. Rs 7 crore is bestemd voor het busstation en een gelijk bedrag voor de politiebarakken.

Rs 16 crore is gereserveerd voor de modernisering van de Tulsi Smarak. Het lokale Rajshri Dasrath Medical College wordt ook geüpgraded, waarvoor 134 crore is toegewezen.

Ondanks dat het decennia lang de politiek in Noord-India domineerde, was Ayodhya een slaperig stadje waar de jongeren ontwikkeling eisten.

READ  PSP-game Resistance: Retribution arriveert op PS Plus Classics met een nieuwe trofeeënlijst op PS4 en PS5

‘We zijn verder gegaan moskee, “hadden studenten van het Saket College, de meest prestigieuze onderwijsinstelling van Ayodhya, voorafgaand aan de staatsverkiezingen van 2017 gezegd.

‘Waar zijn de banen, de fabrieken’, vroegen ze, terwijl ze beweerden dat de ontwikkelingsmantra van de BJP Ayodhya is gepasseerd.

Volgens cijfers van de regering is tussen 2003 en 2012 het aantal industriële eenheden in het gebied Ayodhya-Faizabad met slechts 50 gestegen – van 377 tot 426.

In november 2018 had premier Yogi Adityanath grootse plannen aangekondigd voor een luchthaven en een medische universiteit. Er waren plannen om een ​​Ramayan-circuit te bouwen langs de rivier de Saryu die door de stad loopt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *