Novavax Fase 1-gegevens tonen aan dat het coronavirusvaccin veilig is en een immuunrespons opwekt

When you can expect to get a Covid-19 vaccine
Novavax, Inc. Fase 1-gegevens zijn dinsdag vrijgegeven van 131 vrijwilligers die aantoonden dat deelnemers na twee doses van het vaccin gemiddeld neutraliserende antilichamen ontwikkelden op niveaus die gemiddeld meer dan vier keer hoger waren dan de antilichamen die werden ontwikkeld door mensen die waren hersteld van Covid-19. Neutraliserende antilichamen bestrijden het virus dat Covid-19 veroorzaakt.

‘Dat is goed. Dat is heel bemoedigend’, zei Novavax-president Dr. Gregory Glenn.

Het vaccin veroorzaakte ook een reactie van T-cellen, een type immuuncel, volgens een analyse van 16 willekeurig geselecteerde vrijwilligers, aldus het rapport.

Het rapport is ingediend bij een medisch tijdschrift, maar is nog niet beoordeeld door wetenschappers buiten Novavax of gepubliceerd.

Deelnemers aan de studie kregen twee doses vaccin in verschillende doseringen, zowel met als zonder adjuvans – een bestanddeel om het immuunsysteem te versterken.

Van de 126 mensen die het vaccin kregen, kregen er vijf ernstige bijwerkingen, waaronder spierpijn, misselijkheid en gewrichtspijn, en één had lichte koorts. De bijwerkingen duurden gemiddeld twee dagen of minder.

Vijfentwintig vrijwilligers kregen placebo-injecties, dit zijn injecties die niets doen. Drie daarvan hadden bijwerkingen, zei Glenn.

Novavax heeft dinsdag ook diergegevens vrijgegeven. In het onderzoek kregen 12 apen twee doses van het vaccin en werden vervolgens blootgesteld aan het virus dat Covid-19 veroorzaakt. Elf van de 12 apen vertoonden geen tekenen van infectie in hun neus of longen. Eén aap, die een lage dosis van het vaccin kreeg, vertoonde kort tekenen van infectie in de longen, maar alle tekenen van infectie waren twee dagen later verdwenen.

Twee andere Amerikaanse bedrijven – Moderna en Pfizer – hebben ook bemoedigende fase 1-gegevens vrijgegeven. Vorige week zijn deze twee bedrijven begonnen aan hun fase 3-proeven met elk 30.000 vrijwilligers.
Novavax, Moderna, Pfizer, Johnson & Johnson, AstraZeneca en GlaxoSmithKline hebben allemaal financiering ontvangen van het Operation Warp Speed ​​Program van de federale overheid om Covid-19-vaccins te ontwikkelen, en nog twee niet nader genoemde bedrijven zullen ook financiering ontvangen, aldus Moncef Slaoui, het hoofd van het programma.

Slaoui zei dat hij verwacht dat er in december of januari een vaccin beschikbaar zal zijn met voldoende doses voor Amerikanen met een hoog risico, zoals ouderen en mensen met onderliggende gezondheidsproblemen. Hij verwacht dat er eind 2021 voor elke Amerikaan voldoende vaccin zal zijn.

READ  Metroid Dread-beelden lekten online voor de lancering van volgende week
Written By
More from Max Mcgee
Netplay-verbeteringen komen naar de voorkant van RetroArch-simulatie
Een van de coolste dingen van RetroArch is de eenvoudige implementatie van...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *