Ram Mandir Bhoomi Pujan: PM Modi gaat binnenkort vliegen, de beveiliging wordt versterkt aan de UP-Nepal-grens

Ram Mandir Bhoomi Pujan: PM Modi gaat binnenkort vliegen, de beveiliging wordt versterkt aan de UP-Nepal-grens

Indiërs kijken naar een model van de Ram-tempel tijdens de ‘Dharam Sabha’-hindoeïstische gemeente die op 25 november 2018 in Ayodhya pleitte voor de bouw van een grote tempel van Heer Rama.SANJAY KANOJIA / AFP / Getty Images

De Sashastra Seema Bal (SSB) en de Uttar Pradesh-politie hebben het patrouilleren langs de 551 km lange grens tussen India en Nepal geïntensiveerd, voorafgaand aan het geplande bezoek van premier Narendra Modi aan Ayodhya voor Ram Temple Bhumi Puja op woensdag.

Volgens hoge politieagenten wordt er nauwlettend op de beweging langs de grens toegezien en is aan mensen die in dorpen aan de grens wonen gevraagd om de veiligheidsfunctionarissen te waarschuwen als ze verdachte activiteiten of elementen in hun gebied tegenkomen.

De veiligheidsregelingen in de hele staat, vooral in Ayodhya en aan de Indo-Nepalese grens, zijn versterkt nadat inlichtingendiensten hadden gewaarschuwd voor een mogelijke terreuraanslag in augustus.

De politie van Pilibhit plaatste 5 barrières op verschillende controlepunten

De Pilibhit-politie heeft op verschillende controleposten langs de 56 km lange grens tussen Indo en Nepal in het district vijf barrières geïnstalleerd om infiltratie te voorkomen door asociale elementen op het Indiase grondgebied.

Op de Pilibhit-Lucknow-snelweg is een extra barricade gebouwd om verdachte voertuigen te controleren.

Adjunct-inspecteur-generaal van de politie, Bareilly range, Rajesh Pandey, die de afgelopen drie dagen in Pilibhit kampeert, zei: ‘Ik heb de politie in de gaten gehouden tijdens Eid en Raksha Bandhan, maar ik heb zelf ook de touwtjes in handen gehouden van veiligheid en waakzaamheid sinds dinsdag gezien de spraakmakende ceremonie in Ayodhya. “

READ  Diablo IV-vergelijkingen laten solide prestaties zien op alle platforms

Hij zei: “Ik heb samen met de politie en de SSB het grensgebied tussen Indo en Nepal in het district gepatrouilleerd om de veiligheidsregelingen en waakzaamheid te inventariseren.”

Er zijn bevelen uitgevaardigd om verdachten in hechtenis te nemen

Plan voor Ram-tempel

Plan voor 2022 de Grand Ram-tempel in Ayodhya.IANS

Pilibhit-hoofdinspecteur van politie (SP) Jai Prakash Yadav zei: “We zullen niet toestaan ​​dat buitenlanders Ayodhya via Pilibhit verlaten zonder een geautoriseerde uitnodiging. Politieagenten in burgerjurken zijn ingezet in grensdorpen om de activiteiten daar in de gaten te houden, terwijl barricades geplaatst op wegen die leiden naar Nepal en Uttarakhand voor het controleren van voertuigen en identificatie van mensen. “

Zowel het politie- als het SSB-personeel, ingezet aan de Indo-Nepalese grens in Lakhimpur, houden ook een oogje in het zeil bij de verplaatsing van mensen, terwijl de boswachters wordt verzocht waakzaam te blijven en informatie te delen met de veiligheidsdiensten als ze verdachte bewegingen in het bosgebied vinden .

Lakhimpur ASP Arun Kumar Singh zei: “Lokale politie heeft regelmatig contact met SSB en voert zelfs gezamenlijke patrouilles uit in de grensgebieden. Na een veiligheidswaarschuwing voorafgaand aan de ceremonie in Ayodhya zijn de districtsgrenzen gesloten en zijn de diensturen van politieagenten gesloten uitgebreid totdat de functie voorbij is. “

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *