Nieuwe mobiele game Monster Hunter wordt versterkt door Capcom-aandelen

Nieuwe mobiele game Monster Hunter wordt versterkt door Capcom-aandelen

Capcom-aandelen stegen dinsdag naar een recordhoogte nadat het Japanse bedrijf Monster Hunter Now onthulde, een nieuwe mobiele game ontwikkeld met Pokemon Go-maker Niantic.

Capcom-aandelen stegen met 9% in Tokio, wat bijdroeg aan een overwinningsreeks die het bedrijf de afgelopen vier jaar in waarde heeft zien verviervoudigen. De in Osaka gevestigde maker van Resident Evil en Street Fighter is Japans grootste maker van titels met een groot budget voor consoles en pc, en franchises zoals Monster Hunter hebben geholpen om het momentum vast te houden, zelfs zonder geld te verdienen aan de mobiele gamingarena en concurrenten.

De nieuwe versie van de fantasie-RPG maakt gebruik van smartphone-geolocatie zodat spelers elkaar kunnen vinden en vervolgens kunnen samenwerken om monsters te jagen of te doden die zijn bedekt met een fantasieversie van de echte wereld. In deze alternatieve realiteit kan het Shibuya-amusementsdistrict van Tokio veranderen in een uitgestrekte woestijn, moeras of jungle, vol met 19-jarige wezens uit de Capcom-serie.

In een tijd van zowel desinformatie als te veel informatie, Kwaliteitsjournalistiek is belangrijker dan ooit.
Door je te abonneren, kun je ons helpen het verhaal goed te krijgen.

Abonneer nu

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *