Nieuwe originele Xbox-kennis ontdekt dankzij een ex-Microsoft-medewerker

Ed Fries, een lid van het team dat verantwoordelijk is voor het maken van de eerste Xbox, sprak op de WN 2021-conferentie in Seattle, en terwijl hij sprak, deelde hij veel munten over wat er achter de schermen bij Microsoft gebeurde tijdens de start van de ontwikkeling voor het origineel Xbox. en loslaten.

Fries behandelde een breed scala aan onderwerpen bij het bespreken van de creatie van de originele Xbox (via Jake Draad). Zijn banden met de console gaan terug tot voordat het systeem zelfs maar een concept was, aangezien hij al sinds de jaren tachtig bij Microsoft was. Toen, in 2000, op Valentijnsdag, was het Xbox-project officieel groen.

Enkele van de beste weetjes die op de WN-conferentie werden gedeeld, zijn onder meer dat Microsoft er niet in slaagde EA en Westwood Studios over te nemen, samen met het feit dat het originele niet-krimpbare Xbox-ontwerp de release van de Xbox 360 versnelde omdat Microsoft de PS2-strategie niet kon kopiëren voor een heruitgave van een miniatuurmachine gevonden.

VPN-deals: levenslange licentie voor $ 16 en maandelijkse abonnementen voor $ 1 en meer

Maar deze stukjes kennis zijn slechts het topje van de ijsberg. Fries vertelde ook dat Steve Ballmer zo opgetogen was over Xbox Live, genoeg om een ​​tafel omver te gooien dat hij zijn megafoon brak tijdens een vergadering in 2003.

Fries schat dat in de beginjaren het Xbox-initiatief van Microsoft $ 1 miljard per jaar verloor. Bovendien deelde hij dat een knelpunt binnen het oorspronkelijke Xbox-team was of ze de populaire pc-FPS-ervaring konden vertalen naar consoles – een discussie waar Halo een einde aan maakte.

READ  Super Sports Blast biedt drie populaire sporten in één game voor Xbox One, Series X | S, PS4 en Switch

Je kunt andere klompjes informatie vinden op Geekwire, maar deze zijn een van de meest aantrekkelijke voor je als je de lange weg naar Xbox Series X en de beste Xbox Game Pass-games overweegt.

Written By
More from Vanessa Hale
Xbox zou volgende maand een Bethesda-gerelateerd evenement houden
Microsoft kondigde vorig jaar aan dat ZeniMax Media en zijn dochteronderneming Bethesda...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *