Nieuwe roguelike deck builder is Slay the Spire met combo’s, nu speelbaar

Nieuwe roguelike deck builder is Slay the Spire met combo’s, nu speelbaar

Nieuwe Orbis Het is de nieuwste roguelike fantasy-gamemaker die mijn aandacht trekt op Steam, en in slechts korte tijd heeft de gameplay me verslaafd gemaakt aan zijn combo-gestuurde gevechten. In de voetsporen van topkaartspellen zoals Slay the Spire, is Novus Orbis gebouwd rond het idee om je aanvallen in specifieke reeksen te ketenen om hun impact te maximaliseren. Het is een eenvoudig maar effectief concept en u kunt het nu zelf uitproberen met een gratis demo.

Als je gemakkelijk wordt verleid door het heerlijke roguelike deck builder-formaat van games als Slay the Spire, Monster Train, Wildfrost en Nadir, dan zal de basisconfiguratie van Novus Orbis als een tweede natuur voor je aanvoelen. Als je dat niet bent, ziet de structuur je gewoon een weg banen door een run door te kiezen welke kamer je vervolgens wilt betreden, met pictogrammen die aangeven of er gevechten, schatten, gezondheid, een baas of een soort mysterie wachten.

Het voltooien van gevechten en het openen van kisten beloont je met kaarten, die kunnen worden gebruikt om je basisstartdeck op te bouwen tot iets dat in staat is om de zwaarste vijanden van het spel uit te schakelen die op je wachten. Net als bij Slay the Spire, hebben de meeste kaarten een speelprijs die linksboven staat aangegeven en een effect dat optreedt wanneer je ze speelt. Er zijn ook zegeningen en huisdieren die tijdens de ren kunnen worden gevonden om je krachtniveau te verhogen.

Maar de haak hier ligt in het combo-systeem. Veel van de kaarten die je tijdens het rennen in Novus Orbis verzamelt, hebben een nummer tussen nul en vier om de “combinatiewaarde” aan te geven. Door een kaart te spelen in de juiste fase van de combo, krijg je een extra effect en ga je de combometer naar de volgende fase. Speel een onversierde stapelkaart en je meter wordt op nul gezet.

READ  Destiny 2 apps van derden staan ​​op het punt nog nuttiger te worden

Als een eenvoudig voorbeeld: de “kick”-kaart zonder kosten waarmee ik begin, brengt drie schade toe aan een doelvijand, maar vier als je hem speelt terwijl de combo-teller de beginwaarde van nul heeft. Als je dit doet, gaat de combo-meter naar één, omdat nu een enkele “Slash” -aanval (vermeld met combo-waarde één) zeven schade aanricht in plaats van de standaard vijf, en mijn combo-meter verhoogt naar twee door dit te doen.

Novus Orbis - De speler gebruikt een kaart om een ​​grote vijandelijke schildpad aan te vallen.

Bereik de top van de keten en ontgrendel een aantal ongelooflijk krachtige opties. ‘Sword Fracture’ is een kaart met vier kosten die standaard slechts 1 schade toebrengt aan een gerichte vijand en je combo-teller op nul zet. Geef het echter een boost als je je combo helemaal tot niveau vier hebt opgebouwd, en Sword Fracture zal in plaats daarvan maar liefst 100 schade aanrichten – de grote coup voor je inspanningen.

Je moet echter voorzichtig zijn met het bouwen van je combo’s. Elk van je tegenstanders heeft een afkoelperiode die afneemt met elke kaart die je speelt, en opnieuw wanneer je een beurt voltooit. Dit zijn de factoren die inkomende aanvallen bepalen – wat betekent dat je niet altijd het doelwit bent tussen beurten, maar dat je midden in je beurt een plotselinge inkomende treffer kunt krijgen als je niet oplet.

Novus Orbis - De speler beslist welke twee kaarten hij neemt en toevoegt aan zijn stapel.

Novus Orbis is nog in ontwikkeling, maar er is momenteel een demo Gratis beschikbaar op Steam geeft je de kans om een ​​van de spelklassen uit te proberen (momenteel “ten minste drie” gepland voor de volledige release), met meer dan 100 kaarten, 49 zegeningen en 5 huisdieren al inbegrepen, samen met 22 verschillende vijanden, een mini -baas en baasgevechten om je vaardigheden te testen. . Probeer het eens en kijk wat je ervan vindt – ik zal dit zeker nauwlettend in de gaten houden.

READ  Halo Infinite vertoont tekenen van leven na geen Xbox

Als je op zoek bent naar meer van de beste roguelike-games voor dat ene run-gevoel, dan hebben we jou gedekt. Blader in plaats daarvan door de beste gratis Steam-spellen voor meer geweldige opties om je bezig te houden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *