Nieuwe studie van AdColony en DISQO onthult dat de helft van de volwassenen in de VS dagelijks mobiele games speelt

49% van de Amerikaanse consumenten speelt een of meerdere keren per dag, Welvarende (HHI $ 250.000 +) consumenten zijn gefascineerd door puzzel-, woord- en strategiespellen

LOS ANGELES, 10 september 2020 (GLOBE NEWSWIRE) – Om het mobiele gamingpubliek echt te begrijpen – miljoenen mensen die elke dag games spelen op hun smartphone – werkte AdColony samen met het consumenteninzichtenplatform DISQO om 1.200 geverifieerde mobiele gebruikers te onderzoeken over hun gedrag, voorkeuren en gevoelens van mobiel gamen.

“Nu mobiel gebruik enorm stijgt als gevolg van COVID-19 lockdowns die in maart begonnen, wilden we het mobiele gamingkanaal in de schijnwerpers zetten, dat net zoveel heeft gezien als een 62% toename in bestede tijd, ”Aldus Jonathan Harrop, Senior Director Global Marketing and Communications van AdColony. “Veel adverteerders en bureaus die dit kanaal voorheen negeerden, nemen nu kennis, dus we wilden op gegevens gebaseerde inzichten over deze doelgroep delen. De meeste mensen identificeren zichzelf niet als gamers, en je kunt niet zomaar vragen: ‘Ben jij een gamer?’ Je moet dieper in hun gewoonten duiken om het echt te begrijpen. “

Een van deze inzichten is de bevestiging van een 50/50-verdeling in geslacht en de alomtegenwoordigheid van mobiele games onder alle leeftijdsgroepen, niet alleen bij jongeren. Uit het onderzoek blijkt dat zelfs degenen met een aanzienlijk hogere opleiding en degenen in de hogere regionen van het gezinsinkomen bezig zijn met mobiele games.

“Het is opmerkelijk om zo’n diepe duik in het mobiele gamingpubliek te zien in een tijd waarin de waarde ervan voor adverteerders nog nooit zo duidelijk is geweest”, zegt Alex Andreyev, vice-president Advisory Services bij Matterkind.

“Nu mediaplannen worden aangepast om rekening te houden met de enorme toename van digitale mediaconsumptie dit jaar, is een beter begrip van de gebruikers en interesses van mobiele gamers van cruciaal belang”, aldus Ted Bouzakis, EVP Research & Insights, DISQO. “82% van de mensen zegt dat ze graag relevante advertenties zouden willen zien terwijl slechts 54% beweert dat merken aan die wens voldoen. Voldoen aan de behoeften van de consument begint door naar hen te luisteren door middel van goed onderzoek. Met deze nieuwe studie stellen DISQO en AdColony merken in staat mobiele gamers te begrijpen, zodat ze advertenties kunnen leveren die relevant zijn voor deze diverse en snelgroeiende gemeenschap. “

READ  Beste apps om te downloaden voor je volgende Stargazing-avontuur

Het rapport bracht specifieke kenmerken aan het licht, zoals de soorten mobiele games waar consumenten het meest naar kijken (Puzzle & Word), waarom ze spelen (entertainment, ontspanning en tijd doden) en wat ze tegelijkertijd doen (tv kijken). De studie laat ook zien hoe gamen verder gaat dan de telefoon, waarbij alle leeftijdsgroepen – niet alleen console- en digitale generaties – naar de controller of het toetsenbord grijpen om hun favoriete games te spelen.

Hoogtepunten uit het onderzoek zijn onder meer:

DEMOGRAFISCHE & GEDRAGSBEVINDINGEN

 • Bijna de helft (49%) van de Amerikaanse bevolking speelt één of meerdere keren per dag mobiele games. 16% speelt wekelijks en 13% speelt maandelijks.
 • Zelfs onder de beste consumenten in de werkende leeftijd, vrouwen en hoogopgeleide consumenten, blijven die cijfers consistent:
  • 53% van de consumenten tussen de 35 en 54 jaar speelt dagelijks
  • 49% van degenen die dagelijks spelen, zijn vrouwen
  • Onder degenen met een hogere opleiding: sommige postdoctorale studenten (54%) en masteropleidingen (51%) hebben hogere percentages dagelijkse mobiele games dan de algemene bevolking
 • 65% van de consumenten met $ 250.000 HHI speelt een of meerdere keren per dag mobiele games, maar slechts 29% van de gebruikers in de groep identificeert zichzelf als een ‘gamer’.
 • 7 op de 10 mobiele gebruikers multitasken ‘soms’ of ‘altijd’ tijdens het spelen van games, en tv kijken is de meest voorkomende andere activiteit (60%), gevolgd door naar muziek luisteren (46%) en eten of koken (38%).

MEEST POPULAIRE MOBIELE GAMECATEGORIEËN

 • Puzzel- en woordspellen zijn het populairst, met het hoogste gebruik onder alle leeftijdsgroepen, en beide genres trekken vrouwelijk over mannelijk
  • Bijna 30% van de welvarende (HHI $ 250.000 +) consumenten zegt dat ze het meest puzzel- en woordspelletjes spelen, evenals 44% van degenen in de schijf van $ 150.000 tot $ 199.000
 • Strategie- en rollenspellen (RPG) zijn het populairst onder mensen met een hogere opleiding; een op de vijf consumenten met een master- of doctoraatsdiploma speelt RPG, een hoger percentage dan de algemene bevolking, waarbij bijna een op de drie strategiespellen speelt
  • Ze zijn ook meestal jonger, met de meesten in de leeftijdsgroep 18-44
  • Strategiespellen trekken mannelijke en vrouwelijke spelers aan tegen relatief vergelijkbare tarieven (17% van de mannen versus 15,8% van de vrouwen)
READ  SLU vervolgt zaterdag 11-game roadtrip bij UAB

GEWOONTEN IN DE APP

 • Toen hen werd gevraagd naar hun voorkeur, zeiden 9 van de 10 respondenten dat ze ervoor zouden kiezen om een ​​advertentie te bekijken om beloningen zoals in-game valuta te ontvangen boven het betalen voor hetzelfde voordeel.
  • Meer vrouwen dan mannen zouden die keuze maken (92% versus 86%)
  • Minder dan 10% van de consumenten in alle leeftijdsgroepen zou betalen voor een voordeel in de game in plaats van een advertentie te bekijken
  • Degenen met een HHI van $ 150.000 + hadden het hoogste percentage dat de voorkeur gaf aan video met beloningen

“We zijn de dagen voorbij dat kopers dachten dat een mobiele gamer in het oude stereotype van een videogamer vervalt. De gegevens vertellen een opgefrist verhaal over leeftijd en geslacht en zijn een verdere bevestiging dat gaming universeel is, ”aldus Matt Barash, SVP Strategy and Business Development bij AdColony. “Het meest interessante is hoe we nu kunnen aantonen dat kijkers met een hoog gezinsinkomen en een hoog opleidingsniveau naar dit kanaal worden aangetrokken, en hoe we de soorten games kunnen benadrukken die mensen uit alle lagen van de bevolking spelen. Deze inzichten zijn wat adverteerders nodig hebben om er zeker van te zijn dat ze hun beoogde klanten zullen bereiken binnen mobiel gamen als een apart kanaal. “

Ga voor meer diepgaande onderzoeken met inzichten over het gedrag van mobiele apps, contenttrends en het genereren van inkomsten naar www.adcolony.com.

Over AdColony

AdColony is een van de grootste mobiele advertentieplatforms ter wereld met een bereik van meer dan 1,5 miljard maandelijkse gebruikers wereldwijd. Het is de missie van AdColony om bedrijfsresultaten te behalen die belangrijk zijn voor adverteerders en uitgevers met behulp van de beste mobiele technologie, de hoogste kwaliteit mobiele advertentie-ervaringen en het benutten van het beheerde bereik. AdColony staat in de hele mobiele branche bekend om zijn ongeëvenaarde door derden geverifieerde zichtbaarheidspercentages, exclusieve Instant-Play ™ en Aurora ™ HD-videotechnologieën, rich media-indelingen, wereldwijde prestatie-advertenties, programmatische marktplaats en uitgebreide SDK-voetafdruk in de Top 1000-apps wereldwijd.

READ  TS ICET 2021: het downloaden van toegangskaarten begint op 15 augustus op icet.tsche.ac.in

Over DISQO

DISQO is een klantgericht inzichtenplatform dat ongekende gegevens en analyses levert aan de marktonderzoeksindustrie. Het bedrijf voorziet professionals en marketeers van inzichten met geautomatiseerde oplossingen die consumentenonderzoek stimuleren en de effectiviteit van advertenties verbeteren.

Tegenwoordig levert DISQO een nauwkeurig en volledig beeld van de consument via technologie die is gebaseerd op onderzoek van miljoenen betrokken consumenten. Door consumenten in staat te stellen hun attitudes en gedragingen openlijk te delen, legt DISQO gegevens van de hoogste kwaliteit vast, waardoor haar klanten zelfverzekerde beslissingen kunnen nemen.

DISQO, opgericht in 2015, heeft zijn hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, en heeft meer dan 150 werknemers.

Media Contacten:
Alexis Roberts
Blast PR voor AdColony
[email protected]

Hollis Guerra
Blast PR voor DISQO
[email protected]

Written By
More from Vanessa Hale

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *