Hoe video’s en foto’s van Instagram te downloaden

De grote Facebook-storing eindigde in 2021 (voorlopig), maar in de DNS-snafu die het populaire en controversiële sociale netwerk neerhaalde, was er nevenschade. De andere diensten die Facebook bezit, waaronder WhatsApp en Instagram, worden namelijk ook donker, en daarmee je digitale herinneringen. Daarom is het soms slim om een ​​back-up te maken van je sociale accounts, zelfs als ze al in de cloud staan ​​- zoals al je Insta-foto’s. We laten je zien hoe.

Maar hoe zit het met de herinneringen die ik heb gezien geplaatst door anderen? Net als bij Facebook of YouTube zijn er auteursrecht- en inkomstenredenen die voorkomen dat de video van iemand anders wordt weggerukt. Maar we weten dat je alleen onze instructies voor het definitief downloaden van foto’s en video’s van Instagram zult gebruiken.


Download je Instagram-inhoud

De stappen om dit te doen kunnen niet eenvoudiger zijn. Ga op het bureaublad naar instagram.com, klik op je avatar-pictogram in de rechterbovenhoek en selecteer Instellingen > Privacy en beveiliging. Klik op de link onder Gegevens downloaden Download verzoek.

De stappen zijn iets anders in de telefoon-app. Ga naar je profiel (het pictogram rechtsonder) en tik vervolgens op het 3-regelige menu in de rechterbovenhoek om te kiezen Instellingen > Beveiliging > Gegevens downloaden.

U ziet een bestand Ontvang een kopie van uw gegevens bladzijde. Op de desktop krijg je twee opties: ofwel download het als een gemakkelijk te navigeren HTML of krijg het als een JSON-gegevensbestand dat je in andere services kunt importeren. Kies er een en klik op Volgende. Je moet dan je Instagram-wachtwoord opnieuw invoeren en op Download aanvragen klikken.

READ  Download Livestock Assistant Entry Card op rsmssb.rajasthan.gov.in, stappen hier

In de mobiele app kun je niet kiezen. Klik eenvoudig op Download aanvragen.

Instagram belooft binnen 48 uur een link voor je te krijgen, omdat het lang kan duren als je veel gegevens in je account hebt opgeslagen. Ik had de mijne in minder dan een minuut. Je kunt het hier zien, met een waarschuwing dat de link in de e-mail na vier dagen niet meer werkt omdat deze “persoonlijke informatie kan bevatten”.

E-mail met downloadinformatie

Om naar je desktop te downloaden, voer je het wachtwoord in (en als je tweefactorauthenticatie hebt, de tweede authenticatiecode), en je wordt teruggebracht naar Instagram.com, waar je het zipbestand (in ZIP-indeling) kunt krijgen. Ik ben absoluut niet de grootste Instagrammer en mijn bestand was 105 MB, dus verwacht een enorme hoeveelheid gegevens als je al jaren uploadt.

Zodra u de gegevens hebt uitgepakt en u de HTML-versie krijgt, klikt u gewoon op het bestand index.html om door ze allemaal te navigeren. Het bevat opmerkingen, contacten, accountinformatie en meer. Voor de belangrijke dingen, scroll naar beneden op de pagina naar: Inhoud Om berichten, profielfoto’s en verhalen te vinden. (Ja, al die “tijdelijke” verhalen die je hebt gepost en na 24 uur voor anderen verdwenen zijn er.) Als je de daadwerkelijke video’s en foto’s wilt, kijk dan in de downloads hieronder modi Map.


Download video’s en foto’s van andere mensen van Instagram

Het opslaan van foto’s en video’s van Instagram is niet eenvoudig. U kunt niet lang met uw vinger op een afbeelding drukken die in de app is gepost om een ​​opslagoptie te krijgen, zelfs niet met de rechtermuisknop klikken om op een afbeelding op te slaan in een desktopbrowser. Dit verdubbelt als voor video.

READ  Tata IPL 2022 Scheduler PDF downloaden

De enige manier om Instagram-inhoud van derden op uw apparaat op te slaan, is door een tool van derden te gebruiken. Een van de meest uiteenlopende is de advertentie-ondersteunde Toolzu. Hiermee kun je de profielfoto, video’s, foto’s en zelfs video’s van een persoon downloaden in Verhalen of in IGTV (nu Instagram-video). Reels, de Instagram-versie van een TikTok-clip, doet dat niet. Het enige dat u nodig hebt, is de exacte URL om een ​​specifieke foto of video te krijgen.

Toolzu

Als u echter de profieldownloader van Toolzu gebruikt, hoeft u alleen de Instagram-gebruikersnaam van de persoon in te voeren en de laatste 12 berichten worden opgehaald om eenvoudig te downloaden als JPG voor stilstaande afbeeldingen of MP4 voor video’s. Voor alles dat ouder is dan die 12 berichten, heb je de URL nodig. Toolzu werkt ook als een charme op mobiel.

Het is niet altijd eenvoudig om een ​​specifieke link van Instagram te krijgen. Op het bureaublad kunt u meestal met de rechtermuisknop klikken Kopieer link adres, maar het werkt niet altijd op alle gebieden. In verhalen bijvoorbeeld, zelfs met een desktopbrowser, moet je de video pauzeren en de URL naar de adresbalk kopiëren; Op mobiel kun je tijdens het afspelen van een videoverslag op het menu met de drie stippen tikken en Link kopiëren selecteren.

Mobiele link kopiëren

Toolzu is niet de enige tool die Instagram-downloads aankan. Desktoptools zoals onze favoriet voor YouTube-downloads, 4K Video Downloader, kunnen de meeste klusjes aan (maar het lijkt verstikkend op Instagram Reels). Een optie die het goed deed in de tests, was een meertalige, door advertenties ondersteunde websitehelper genaamd iGram—Het ondersteunt ook rollen, als je de exacte URL van een video kunt krijgen. Het heeft niet de gebundelde mogelijkheid die Toolzu biedt.

READ  Herstel Origin Error 327682: 11 bij het downloaden van games

Je hebt nu de tools en informatie die je nodig hebt om bijna heel Instagram op je harde schijf te zetten. Gebruik je kracht alleen voor het goede.

Zoals wat je leest?

opnemen voor Tips en trucs Een nieuwsbrief voor deskundig advies om het maximale uit uw technologie te halen.

Deze nieuwsbrief kan advertenties, aanbiedingen of gelieerde links bevatten. Abonneren op een nieuwsbrief geeft aan dat u akkoord gaat met: Gebruiksaanwijzing En privé beleid. U kunt zich op elk moment afmelden voor nieuwsbrieven.

Written By
More from Eda Greene
Chrome 91 introduceert nieuwe bescherming tegen het downloaden van schadelijke bestanden en extensies
Om zijn strijd tegen slechte extensies voort te zetten, neemt Google een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *