Zijn Oculus Quest Pro-specificaties online gelekt?

Twee screenshots tonen nieuwe Oculus-controllers met ingebouwde camera’s in plaats van een trackpad Geplaatst op het platform voor het delen van foto’s Imgur.

De beelden lijken afkomstig te zijn van een Facebook Workplace-videoconferentie, gebaseerd op de gebruikersinterface die zichtbaar is in de eerste afbeelding. Workplace is de rivaal van Slack en Microsoft Teams van Facebook. Dat zou erop kunnen wijzen dat dit lek afkomstig is van Facebook of van een ontwikkelaar met vroege toegang tot apparaten die Workplace gebruiken als oplossing voor werken op afstand.

In tegenstelling tot alle Oculus Touch-controllers tot nu toe, is er geen infrarood LED-ring in deze opnames. In plaats daarvan lijken er drie camera’s (één aan de bovenkant en twee aan de zijkant) te zijn om het zicht van de computer van binnenuit te volgen.

Gebaseerd op Wat we tot nu toe weten over de aankomende virtual reality-headset van FacebookDeze controllers zouden – als ze echt waren – voor de Oculus Quest Pro kunnen zijn.

Zijn de specificaties van Quest Pro gelekt op Reddit?

woensdag Reddit-gebruiker Samulia Publicatie van vermeende weergaven met lage resolutie van “Oculus Seacliff Controllers”. Seacliff is een hardwarecodenaam die wordt gevonden in de Oculus Quest-firmware Sinds minimaal augustus 2020.

Destijds hebben we er niet veel over nagedacht, omdat de moderator het heeft gevalideerd AmitOculus, een Oculus-medewerker, gaf commentaar op RedditTer informatie: we doen veel in-house prototypes voordat we de eindproducten lanceren. Ik heb nog een heel ander prototype.— maar de recent gelekte screenshots van de videoconferentie dragen bij aan de geloofwaardigheid van het Samulia-lek.

READ  Drie minder bekende maar coole kaartspellen voor de zomerweken

Zoals anderen al hebben opgemerkt, Samulia heeft dinsdag ook een reactie geplaatst Hij beweert dat hij een “realistische en gedetailleerde droom” had over het soort show en precies Camerasensormodellen die worden gebruikt in de “Seacliff / Arcata Standalone Headset”.

Er wordt beweerd dat het scherm het dual-cell LCD-scherm van BOE is met dezelfde resolutie als de Quest 2, maar is voorzien van geavanceerde achtergrondverlichting met pixelniveauregeling, waardoor OLED-achtige zwartniveaus mogelijk zijn zonder de zwarte tint of OLED-productieproblemen.

Aan de buitenkant van de headset bevinden zich naar verluidt drie sensoren. 4K 120fps RGB-camera voor kleurtransit en mixed reality, en twee 1K 120fps nabij-infraroodcamera’s aan de zijkant met laserconstellatieweergave. Het zijwaarts gerichte sensorsysteem wordt vermeld als gebruikt voor hoofdtracking, handtracking en consoletracking. En net als bij de daaropvolgende screenshot-lekken, zou de console zichzelf volgen met behulp van ingebouwde infraroodcamera’s.

Het gebruik van een laserconstellatieprojectie zou aangeven dat de controller het lokaliseert ten opzichte van het geprojecteerde patroon, waarvan de headset de locatie kent en dit daarom kan vertalen naar zijn eigen coördinatenruimte. Samulia beweerde ook dat de controllers nauwkeurige detectie van de vingerpositie, drievoudige aanrakingen (toets, trigger en knijpen) en een vingerafdruksensor hebben.

Naast de externe sensoren zijn er naar verluidt twee camera’s voor eye-tracking op 480p bij 120fps en twee camera’s voor face-tracking op 400p voor 120fps. Referenties voor gezichts- en oogkalibratie Het werd eerder deze maand gevonden in de openbare firmware van Oculus Quest.

Zijn deze specificaties legitiem?

Het is mogelijk dat Samulia op de een of andere manier de screenshot heeft gelekt voordat Geef hun feedback en zoek vervolgens eenvoudig naar geschikte VR-trackingsensoren op Google en opkomende BOE-technologieën. BOE introduceerde toch LCD-panelen voor de Oculus Go, Rift S en Quest 2.

READ  COVID-crisis in Maharashtra verergert met één sterfgeval per 4 minuten

Dezelfde Oculus-medewerker op Reddit die beweerde een ‘heel ander’ prototype te hebben Reageer nogmaals voor de voorzichtigheidAspiraties en eindproducten zijn soms verschillende dingen.Dit lijkt erop te wijzen dat niet al deze functies daadwerkelijk naar het product komen.

maar Youtube Pasty 564 – Bekend om het vinden van aankomende functies in de Oculus-firmware bij meerdere gelegenheden – Pictogrambestand publiceren Het lijkt dezelfde console te tonen die was uitgelekt, genaamd “Starlet”.

Basti twitterde ook Dat het vermeende Samulia-specificatieblad “verrassend veel lijkt op mijn resultaten” en Tips in Deze Starlet-controllers gebruiken hetzelfde OV7251 De 480p 120FPS-sensor die Samulia beweert, wordt gebruikt voor eye-tracking. Fabrikant Omnivision zegt dat dit model de ‘kleinste wereldwijde sluiterpixel in de branche’ heeft.

Echt hoogwaardig product?

De Starlet-controllers zouden, als dat waar is, het kleinste consumentenapparaat zijn met zeer nauwkeurige, op zichzelf staande positionele tracking die ooit is geleverd – een opmerkelijke technische prestatie.

In een openbaar gesprek Met de aanstaande Facebook-CTO Andrew Bosworth in april waarschuwde John Carmack “Consulting Oculus CTO”Ik ben blij dat ik een aantal pro-versies heb die elke sensor in de gootsteen onderzoeken. Ik denk gewoon dat je uiteindelijk 1/10 van de gebruikers krijgt en dat we bezig moeten zijn met het maximaliseren van het gebruikersbestand.”

Bosworth verwees in dat gesprek naar “Quest Pro” en niet naar “Quest 2 Pro”, en Dat gold ook voor firmwarelekken. Dit, samen met de schijnbaar diverse reeks sensoren, waaronder laserprojectoren, een 4K-transitcamera en ingebouwde controlecamera’s, suggereert dat Facebook de Quest Pro kan gebruiken als demonstratie- en ontwikkelingskit voor virtual reality-technologie voor nieuwe functies, die allemaal in de toekomst niet de Quest 3 blijken te zijn voor de massamarktprijs.

READ  Lewis Hamilton geeft verduidelijking over het COVID-19-vaccin

De Quest Pro zou, voor het eerst sinds de originele Oculus Rift, een headset kunnen zijn die tot doel heeft de grenzen van wat mogelijk is te verleggen in plaats van deze tegen lage kosten te verbeteren. En als de geruchten uit meerdere bronnen waar zijn, kunnen ze dat net zo goed zijn Head-to-head tegen Apple begin volgend jaar.

We hebben contact opgenomen met Facebook voor commentaar en zullen dit artikel bijwerken als we een reactie krijgen.

Written By
More from Aubrey Mason

PlayStation-spelers ontdekken de geheime PS5 DualSense-controller

De PS5 is sinds november uitgebracht, maar PlayStation-gamers op Reddit ontdekken nog...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *