Nieuwe Xbox-serie X / S? Hier zijn zes dingen die u eerst moet doen

Credit: Oliver Cragg / Android-autoriteit

Dus na maanden (of jaren) wachten heb je eindelijk een nieuwe Xbox Series X of Series S in handen. Gefeliciteerd! Maar waar ga je heen vanaf hier?

We hebben deze beknopte handleiding samengesteld voor nieuwe Xbox-bezitters om hun nieuwe systemen aan de praat te krijgen. Je bijt vast in de spijker om in een nieuwe generatie gaming te springen, dus laten we aan de slag gaan!


Sla je games op in de cloud

Vergelijkende kijkhoek van de Xbox Series S en One S grootte

Xbox Series S (hierboven) en Xbox One S (hieronder)

Credit: Ryan-Thomas Shaw / Android-autoriteit

Als u een upgrade uitvoert vanaf een Xbox One-console, is er een cruciale stap die u moet nemen voordat u de stekker uit het stopcontact haalt en ergens in een kast schuift om vergeten te worden. Degenen zonder een Xbox van de laatste generatie kunnen doorgaan naar het volgende gedeelte.

Een van de beste dingen aan de aanpak van Microsoft is de focus op achterwaartse compatibiliteit. Je kunt vrijwel elke game van alle vorige generaties Xbox spelen, maar dat betekent niet dat je opgeslagen gegevens erbij horen.

Lees ook: Bespaar op een officiële draadloze controller en meer van de beste Xbox-deals

Alle games die u wilt blijven spelen, moeten in de cloud worden opgeslagen, tenzij u opnieuw wilt beginnen. Het goede nieuws is dat dit automatisch gebeurt terwijl je bent verbonden met Xbox Live. Uw opgeslagen bestanden worden elke keer dat u een game verlaat, gesynchroniseerd. Je hebt niet eens een Xbox Live Gold-abonnement nodig.

Als je console om welke reden dan ook geen verbinding met internet heeft gehad, sluit hem dan nog een keer aan en start je games voor het geval dat. U kunt uw cloudopslag ook vanuit het startmenu controleren (of verwijderen). Navigeren naar Mijn games en apps, druk de menuknop op je controller en selecteer Beheer games en add-ons. U kunt alle opgeslagen gegevens zien door het aan te vinken Opgeslagen gegevens doos.

Sla je de Xbox One over en upgrade je vanaf een Xbox 360? Mogelijk moet u handmatig opslaan in de cloud inschakelen. Lees meer over hoe u dat doet hier.

Installeer en update uw console

xbox-serie x recensie held 1

Credit: Oliver Cragg / Android-autoriteit

Als je je console nog niet hebt ingesteld voordat je dit leest, complimenten voor je geduld. Maar nu is het tijd om de doos open te klappen en alles aan te sluiten. Eenmaal aangesloten, moet de console worden bijgewerkt voordat je hem kunt gebruiken. En dat kan een paar uur duren.

READ  Montclair High School & MKA beperken fans van thuiswedstrijden voor herfstsporten

Voordat u hem aansluit, moet u even de tijd nemen om erachter te komen waar de console zal leven. Natuurlijk kun je het op de grond ploffen en het goed noemen, maar dat is gewoon vragen om schade door stof, morsen of overijverige huisdieren.

Zowel de Xbox Series X als de S kunnen horizontaal of verticaal worden geplaatst, maar hebben wel wat ruimte nodig om te ademen. Microsoft raadt aan om aan elke kant (inclusief de bovenkant) minimaal 10-15 cm vrije ruimte te laten. Plaats ook geen andere voorwerpen op of nabij de console zelf. Afgesloten kasten zijn ook een grote nee-nee.

De eenvoudigste manier om uw nieuwe Xbox in te stellen, is met de Xbox-app op Android en iOS.

Het is ook vermeldenswaard dat u de 2 meter lange Ultra High Speed ​​HDMI-kabel die in de doos is meegeleverd, moet gebruiken. Deze kabel is vereist voor 4K 120fps-uitvoer op de XSX. Het gebruik van een niet-gecertificeerde Ultra High Speed ​​HDMI-kabel kan leiden tot slechtere videoprestaties. De Xbox Series S is minder veeleisend en gebruikt een standaard High Speed ​​HDMI-kabel, die in een mum van tijd gemakkelijker te vervangen is.

Zodra alles is aangesloten, is de gemakkelijkste manier om de console gereed te maken met de Xbox-app voor Android of iOS. Volg de instructies op de app en je nieuwe Xbox-console en je bent zo klaar. Of beter gezegd, je console in een mum van tijd updaten. Gebruik die tijd om de rest van deze gids te lezen!

Pas uw tv- en beeldscherminstellingen aan

xbox series x dashboard 5

De nieuwe Xbox-consoles kunnen ongelooflijke beelden leveren, maar alleen als je tv ze aankan. Afhankelijk van het merk en het model moet u mogelijk uw tv-instellingen aanpassen voor hogere resoluties, hogere framerates of zelfs speciale functies zoals HDR. Het kan zelfs zijn dat u uw console op een specifieke HDMI-poort moet aansluiten om de beste prestaties te krijgen.

READ  De derde trui van Golden Knights is eindelijk onthuld

Gelukkig maakt de Xbox het gemakkelijk om te zien waarmee je werkt. Als u in de instellingen naar de opties voor TV en weergave navigeert en vervolgens 4K TV-details kiest, wordt weergegeven wat er momenteel mogelijk is met uw tv. Van daaruit moet je zowel je Xbox- als tv-instellingen doorzoeken om optimale visuele prestaties te krijgen.

En als je op een 1080p 60Hz tv of monitor speelt, is het tijd om na te denken over een upgrade.

Koop wat spelletjes

ubisoft moordenaars credo valhalla mannelijke eivor

Een van de nadelen van het krijgen van een console in de buurt van de releasedatum, is dat je geen gebruik kunt maken van bundels met games die je moet spelen. Natuurlijk speel je nog steeds de beste Xbox One-games dankzij achterwaartse compatibiliteit. Je kunt ze meteen downloaden, de schijf plaatsen of zelfs gewoon een externe harde schijf aansluiten waarop je games al zijn geïnstalleerd.

Om het meeste uit je next-gen hardware te halen, heb je een aantal next-gen games nodig. Het zal nog even duren voordat grote first-party titels zoals Halo Infinite en Perfect Dark uitkomen, maar er zijn tegenwoordig genoeg voor XSX geoptimaliseerde games beschikbaar. Bekijk de beste ervan (en wat er binnenkort komt) in het onderstaande artikel.

Lees ook: Beste Xbox Series X / S-games: tijd voor gaming van de volgende generatie

Als je geen idee hebt waar je zelfs maar moet beginnen, blijft de Xbox Game Pass Ultimate een van de beste deals in gaming. Voor $ 15 per maand (of minder als je converteert van een bestaand Xbox Live-abonnement), krijg je toegang tot meer dan 100 triple-A-games van Microsoft’s first-party studio’s, EA, en meer.

De selectie is echt ongelooflijk, en het omvat het beste van het Xbox One-tijdperk en meer. Bovendien worden alle toekomstige Microsoft-titels op de eerste dag toegevoegd. Het is een van de beste deals in gaming, en de waarde blijft maar groeien naarmate de tijd verstrijkt. Als je de gamebibliotheek niet nodig hebt, heb je nog steeds Xbox Live Gold nodig om online te spelen, wat alleen al $ 9,99 per maand kost.

READ  Starlink satelliet-internet heeft een record downloadsnelheid bereikt

Installeer uw favoriete streaming-apps

Xiaomi Mi TV Pro Netflix

Microsoft wilde al lang dat zijn consoles een one-stop-shop zouden zijn voor al uw entertainmentbehoeften. Nu streaming voor veel huishoudens de belangrijkste vorm van entertainment is, kan die droom eindelijk uitkomen.

Netflix, Disney Plus, Apple TV, HBO Max, CBS All Access en nog veel, veel meer zijn gratis beschikbaar. De meeste populaire muziek-apps zijn ook te vinden, waaronder Spotify, Pandora en andere.

Lees ook: De beste videostreamingdiensten die uw tijd en geld waard zijn

Het is ook vermeldenswaard dat, hoewel de Xbox Series S geen 4K-uitvoer voor games ondersteunt, dit wel het geval is voor het streamen van inhoud. U kunt er zeker van zijn dat u kunt genieten van 4K HDR-inhoud op beide varianten van de nieuwe Xbox-consoles!

Pak een tweede controller en andere accessoires

xbox series x review controller bovenop

Credit: Oliver Cragg / Android-autoriteit

Couch co-op is een van de bepalende kenmerken van console-gaming, maar als je wilt dat je vrienden en familie meedoen aan de actie, heb je een tweede controller nodig. Je hebt hier een paar opties, te beginnen met de standaard Xbox draadloze controller, die ongeveer draait $ 60.

Maar als u het zich kunt veroorloven, is het de moeite waard om het extra geld voor een Xbox Elite Controller-serie 2. Het is de ultieme aanpasbare controller, waarmee u de thumbsticks, triggers en paddles achter kunt aanpassen aan uw voorkeuren. Laat de standaard controller over voor je speler twee! Pak hoe dan ook een Kit voor spelen en opladen om te voorkomen dat u in de toekomst voor batterijen moet betalen.

Lees ook: De beste accessoires voor de Xbox Series X en Series S

De nieuwe Xbox Series X wordt geleverd met 1 TB opslag aan boord, maar uiteindelijk zul je in meer moeten investeren. Daar heb je twee hoofdopties. De eerste is de officiële Seagate-uitbreidingskaart, wat maar liefst 1 TB aan opslagruimte toevoegt die overeenkomt met de snelheid van de ingebouwde SSD. Als dat te duur is, geeft een externe HDD je een goedkopere opslagboost, maar zonder de ongelooflijke laadtijden.


Bekijk hieronder meer van onze Xbox Series X / S-dekking!

Written By
More from Eda Greene

Nintendo’s nieuwe mobiele game Game & Watch bewijst dat het bedrijf op zijn eigen weg is

Het is een drukke week geweest voor videogameconsoles. Deze week werden twee...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *