Night Delivery is een Japans horrorspel over een koerier die een hele slechte nacht doormaakt

Night Delivery is een spel van game Art Sheila, twee broers die gespecialiseerd zijn in korte en genereuze horrorspellen. Vorige week schreef ik over The Convenience Store, een heel modern en eng spookverhaal. En deze week speelde ik Night Delivery, broeders. Laatste versie. Het is hetzelfde uitgangspunt: een nachtdienstmedewerker die een gewone baan doet, die plotseling in een wereld van surrealistische horror wordt geduwd. Maar dit is niet alleen visueel en technisch een enorme stap voorwaarts voor de ontwikkelaars, het is zelfs nog intimiderend.

Ik ben een koerier met een vrachtwagen vol pakketten, die moet worden afgeleverd bij bewoners van een groot appartementencomplex ergens in Japan. Het is midden in de nacht en de plaats is griezelig stil, behalve de wind in de bomen en onheilspellende omgevingsmuziek. De presentatie is geweldig, met een slordige en lichte esthetiek die doet denken aan de Siren-serie, en een sinistere soundtrack met een Akira Yamaoka-vibe. Ik bracht het eerste deel van het spel langzaam door met het bezorgen van pakketten aan een aantal zeer vreemde (en zeer onbeleefde) mensen.

(Fotocredit: Chilla’s Art)

Iets wat me is opgevallen in de Chilla’s Art-games is dat de broers erg goed zijn in het opbouwen van spanning. Ze houden die momenten dat er niets gebeurt, tot het punt waarop je je begint te vervelen, voordat ze plotseling het kleed onder je vandaan grijpen. Dit is niet eenvoudig in een horrorgame, maar Night Delivery bewijst het. Net als het gezwoeg van het veranderen van het graf begint te sijpelen, wordt shit plotseling raar. Ik ga geen van de zorgen verklappen, maar ze zijn erg verontrustend op een subtiele en subtiele manier.

READ  Sony maakt technologie waarmee kijkers van uitzendingen spelers uit games kunnen schoppen

Net als bij de geautomatiseerde deur van The Convenience Store – waar je aan begint te wennen als een klantenbestand, maar dan merkt dat het griezelig opengaat als er niemand in de buurt is – gebruikt Night Delivery herhaling en vertrouwdheid om met je hoofd te spelen. Je gaat ontelbare keren met de lift het flatgebouw op en neer, totdat je verdoofd bent en een moment vrijmaakt om deze routine te doorbreken. De subtiele mix van het alledaagse en het onverklaarbare maakt de horrorervaring echt beangstigend.

(Fotocredit: Chilla’s Art)

Ik schreef onlangs over hoe opwindend de nieuwe golf van indie-horrorgames op pc wordt uitgebracht, en Night Delivery is daar een ander goed voorbeeld van. Het is kort, aangrijpend en fantasierijk en vertelt zijn verhaal in een volledig gevormd uur. Je kunt het nu downloaden op SteamEn het kost slechts ongeveer $ 2. Als je een horrorfan bent, of van korte games houdt, is het de schamele vraagprijs zeker waard. Ik ben nu officieel een fan van Chilla’s Art en ik kan niet wachten om te zien met welke nieuwe gekte deze twee ontwikkelaars vervolgens komen.

Written By
More from Max Mcgee
Je kunt nu 10 uur Dragon Quest 11 gratis spelen op Steam
Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *