Nikon lanceert 20,9 MP retro-geïnspireerde Z fc-camera

Nikon heeft de Z fc aangekondigd, een DX-formaat (sensor cropping) camera die ongeëvenaarde geavanceerde technologie combineert met retro design en “handmatige” functies. De nieuwe camera is compact en licht van gewicht, waardoor het een geweldig “alledaags” systeem is.

Nikon’s nieuwe spiegelloze systeem heeft een op erfgoed geïnspireerd ontwerp dat aantrekkelijk zou moeten zijn voor diegenen die snakken naar klassieke analoge bedieningselementen die presteren volgens de huidige normen. Het bedrijf zegt dat de Z fc is ontworpen als een geheel nieuwe digitale camera die leuk zal zijn om te gebruiken voor alles, van straatfotografie, portretten, vloggen of zelfs 4K UHD-videoproductie.

Naast de nieuwe camerabody heeft Nikon twee nieuwe “gestileerde” lenzen aangekondigd als aanvulling op het compacte ontwerp en de esthetiek van de camera.

“De Z fc is het soort camera waar velen op hebben gewacht, en alleen Nikon kan het maken. Hij is uitzonderlijk dun, maar levert geweldige fotokwaliteit en functies, met een iconisch ontwerp en nauwkeurige tactiele bedieningselementen”, zegt Jay Fanater, Nikon’s Executive Vice President: “Het is een plezier om te dragen en te gebruiken voor informele straatfotografie, live uitzendingen of gewoon om in het hier en nu te leven. Het is geen toeval dat we ook een verscheidenheid aan lenzen aankondigen die naast de camera zijn geïntegreerd om de iconische esthetiek perfect aan te vullen.”

Klassiek ontwerp en technologie uit de Z.-serie

Nikon omarmt zowel erfgoed- als toekomstplannen en zegt dat de Z fc een onderscheidend ontworpen camera is met prestaties die gelijke tred houden met het tempo en tegelijkertijd dienen als een herinnering om het moment te waarderen.

READ  Herinnering: je kunt PS5 PS Plus-games claimen, zelfs als je nog geen console hebt

omvat “SchepperGeïnspireerd door de Nikon FM2 Film SLR, biedt de Z fc fotografen tactiele analoge wijzerplaten, inclusief bevredigende klikken voor nauwkeurige controle in een compacte en compacte body.

Over het lichaam gesproken, het is gemaakt van een magnesiumlegering en verpakt in een leerachtig materiaal dat volgens Nikon een eersteklas gevoel zal geven. Het bedrijf heeft ook een mix van zwarte en satijnzilveren elementen toegevoegd die opnieuw profiteren van deze klassieke stijl, maar enige functionaliteit bieden met verbeterde stof- en druipweerstand. Het systeem heeft ook uitgesneden aluminium wijzerplaten, gegraveerde letters, een ronde lens rond de 0,39-inch (0,99 cm) elektronische zoeker (EVF) en beschikt over een 2,36 m-dot (XGA) OLED-display met kleurbalans en zeven niveaus van handmatige helderheidsregeling .

Iets nieuws aan dit systeem voor Nikon is het ‘variangle’ touchscreen LCD-scherm dat naar de gebruiker kan worden geklapt en automatisch wordt aangepast voor zelfportretten wanneer op een statief wordt gewerkt of op heuphoogte wordt gehouden. Het beschikt over één SD-kaartsleuf.

Voor beeldverwerking bevat de camera een 20,9 MP CMOS-sensor in combinatie met de bekende EXPEED 6-engine die continu-opnamen mogelijk maakt tot 11 fps. Het bedrijf zegt dat de Z fc een 200-punts hybride autofocussysteem heeft dat ongeveer 87 procent van het frame horizontaal en 85 procent verticaal herkent. Het systeem bevat ook snelle oogdetectie-AF voor mensen en dieren, die nu ook beschikbaar is in de modus Wide-Area AF (L).

De Nikon Z fc-camera kan ook in 4K fotograferen met een focus die volgens het bedrijf “snel en soepel” is, met fulltime AF die de ogen en gezichten in het frame vergrendelt. Slow motion kan eenvoudig worden gemaakt met de 1080p/120p-instelling of 4x/5x slow motion-modi in de camera. Z fc heeft ook een ingebouwde intervaltimer waarmee u 4K-intervallen kunt maken. Bij aansluiting via USB-C krijgt de camera stroom, waardoor de camera continu kan worden bediend en is ideaal voor uitzendingen, videoproductie, het maken van time-lapses en meer. De Nikon-webcamhulpprogramma Beschikbaar als gratis download voor alle gebruikers van Z fc en vele andere Nikon-camera’s.

READ  Ik geef Apple short omdat het zijn oorlog tegen ontwikkelaars begint (NASDAQ: AAPL)

De camera heeft een speciale ISO-schijf met een bereik van 100 tot 51200 (uitbreidbaar tot 204.800).

Hoewel het systeem profiteert van het klassieke “handmatige” ontwerp, kan de Z fc in volledig automatische modi werken, inclusief een belichtingscompensatieknop in de automatische modus waarmee gebruikers snel de helderheidsniveaus kunnen aanpassen voor een persoonlijk uiterlijk, evenals toegang tot 20″ elementen Picture Controls” die een creatieve of spannende stijl aan uw foto’s en video’s toevoegt.

Naast zwart en zilver zal de Z fc verkrijgbaar zijn in zes extra kleuropties die passen bij elke persoonlijke stijl; Wit, koraalroze, mintgroen, zandbeige, amberbruin en natuurlijk grijs.

Hieronder vindt u een reeks voorbeeldfoto’s gemaakt met Z fc, geleverd door Nikon.

De Nikon Z fc is vanaf eind juli 2021 verkrijgbaar in zwart en zilver in verschillende kitconfiguraties. De body is alleen verkrijgbaar voor $ 960, of wordt gecombineerd met een zilveren NIKKOR Z DX 16-50 mm f/3.5-6.3 VR-lens voor $ 1.100. De NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR Silver Lens is vanaf eind juli afzonderlijk verkrijgbaar voor $ 300.

Het NIKKOR Z Special Edition 28mm f/2.8 (SE)-objectief is vanaf eind juli verkrijgbaar in een Z fc-set voor $ 1.200 en wordt apart verkocht vanaf de herfst van 2021 voor $ 300.

De zes extra kleuropties die hierboven worden vermeld, zijn in beperkte hoeveelheden beschikbaar als set met de zilveren NIKKOR Z DX 16-50 mm f/3.5-6.3 VR-lens voor $ 1.200 en worden exclusief verkocht Via de website van Nikon.

Written By
More from Lesley Curry
Nee, de nieuwe iMac is niet lelijk. Het ontwerp en de kleuren zijn hetzelfde als dat van de frisse lucht
De Evenement Het was een van de meest opwindende productlanceringen van elk...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *