Hackers gebruiken geïnfecteerde computerspellen om miljoenen cryptocurrencies te creëren

antivirus bedrijf Avast heeft een nieuwe malware gedetecteerd genaamd “Crackonosh” Ze zijn verborgen in de gratis versies van populaire pc-games. Malware kaapt uw ​​computer voor gebruik in cryptocurrency-mining.

De Malware voor het minen van cryptovaluta Het zit diep verborgen in versies van populaire titels zoals Grand Theft Auto V, Far Cry 5, The Sims 4 en Jurassic World Evolution, samen met veel games in de NBA2K-serie. Opgemerkt moet worden dat de versies van deze getroffen games niet van legitieme bronnen zijn, maar eerder illegale versies die de ronde doen op forums en torrent-sites.

Eenmaal gedownload en geïnstalleerd, voelt Crackonosh zich thuis in de processor van een computer om de cryptocurrency van de hackers te kapen en te minen. Tot dusverre heeft Crackonosh-mijnbouwmalware sinds juni 2018 meer dan $ 2 miljoen aan cryptocurrency van zijn makers verdiend. De munt waar Crackonosh zich op richt Mijnbouw is Monero.

Bij Interview met CNBCAvast-onderzoeker Daniel Bennis verklaarde dat de malware “alle bronnen van de computer opslokt totdat de computer niet meer reageert”. Bennis zei ook dat gebruikers zullen merken dat hun computers langzamer zijn en slechtere prestaties zullen blijven zien door overmatig gebruik. Malware beschermt zichzelf goed door Windows-updates uit te schakelen en antivirussoftware te verwijderen. Avast verklaarde dat ze geloven dat het kwaadaardige programma Crackonosh van Tsjechische oorsprong is, omdat de naam berggeest betekent in de lokale overlevering.

Volgens sommige schattingen worden dagelijks meer dan 200.000 Avast-gebruikers wereldwijd geïnfecteerd met bijna 1.000 blootgestelde apparaten. Dat zijn de enige Avast-gebruikers die in uw gedachten zijn getroffen, het totale aantal infecties wereldwijd zal waarschijnlijk veel groter zijn.

READ  De D & D-film heeft een slechterik

Crackonosh-aanval is slechts het laatste doelwit van spelers

Crackonosh is niet de eerste keer dat cybercriminelen Videogames waren bedoeld om de aanvallen uit te voeren. Hoewel veel van deze aanvallen zijn gericht op spelers die hun software illegaal verkrijgen, zijn er enkele aangetroffen in legitieme kopieën van online verspreide games.

Een recente hackcampagne met Steam, een van de meest populaire plaatsen op internet om digitale kopieën van games te kopen, werd eerder in juni geprobeerd. Volgens Akamai zijn de cyberaanvallen op spelers sinds het uitbreken van de pandemie met ongeveer 350% gestegen.

Bennis besluit zijn uitspraken hierover door te zeggen dat zolang spelers illegale en ongereguleerde games blijven downloaden, aanvallers zich zullen blijven richten op en profiteer ervan. “De sleutel hiervan is dat je niets voor niets kunt krijgen, en als je software probeert te stelen, is de kans groot dat iemand van je probeert te stelen.”

Written By
More from Max Mcgee
De Pakistaanse cricketspeler Wasim Akram noemt IPL het grootste crickettoernooi ter wereld
Dossierfoto van voormalig Pakistaanse snelle bowler, Wasim Akram.Reuters De voormalige Pakistaanse aanvoerder...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *