Nintendo annuleert Splatoon 2 NA Open-stream nadat teams #FreeMelee-namen gebruiken ter ondersteuning van Super Smash Bros. Melee-community

Nintendo heeft de livestream voor zijn Splatoon 2 North America Open-evenement vandaag nadat meer dan 30 procent van de concurrerende teams namen had die steun betuigden voor de Melee gemeenschap.

Het bedrijf noemde “onverwachte executionele uitdagingen” als reden voor de annulering van de stream. Verschillende spelers en organisatoren van toernooien wezen echter rechtstreeks op de openlijke steun van de teams voor de Melee-community als reden voor de beslissing van Nintendo.

Deze ondersteuning voor de Melee gemeenschap is in reactie op Nintendo sluit The Big House af, een van de grootste jaarlijkse toernooien voor Super Smash Bros. omdat de organisatoren van plan zijn om het Melee evenement met behulp van een door de gemeenschap ontwikkelde mod waarmee het spel online kan worden gespeeld.

Nadat Nintendo die beslissing had genomen, spraken meerdere andere gemeenschappen, waaronder een aantal die rond Nintendo-titels draaien, zich uit voor Melee en de Smash gemeenschap. Of die ondersteuning kwam in de vorm van het delen van verhalen over hoe Nintendo met de competitiescene heeft geknoeid ARMEN en Splatoon in de loop der jaren of gewoon door het woord te verspreiden, was er een grote druk van niet-Smash spelers die hebben geholpen het bewustzijn over de situatie te vergroten.

READ  Snoop Dogg heeft een Xbox Series X-koelkast vol met gin en sap

De Splatoon 2 concurrerende gemeenschap bleef enorme steun betuigen voor de Melee scène, met verschillende teams die namen gebruiken als “Meleetation”, “Element fRee Melee, ”En gewoon“ #FreeMelee ”als hun concurrerende namen in de NA Open finale. Nintendo annuleerde vervolgens de livestream voor het evenement en noemde ‘onverwachte executionele uitdagingen’ als redenering.

Naast namen die zijn gewijd aan de Melee community, gebruikte een van de zes beste teams ook een link als teamnaam, die gebruikers naar een ongepaste video over het bakken van een kalkoen bracht.

Smash en Splatoon toernooiorganisator SlimyQuagsire verduidelijkte dat dit volledig de beslissing van Nintendo was en niets te maken had met de TO’s of omroepen die ze hadden ingeschakeld om te helpen met het evenement.

“Dit is schadebeperking en een regelrechte spuug in het gezicht van al hun toegewijde competitiescènes,” Slimy zei. “Maar we zijn niet verrast.”

Nintendo heeft nog geen openbare verklaring afgelegd over de annulering van de NA Open-uitzending, maar de boodschap werd duidelijk gemaakt op de Discord-server die werd gebruikt om het evenement te organiseren. En, volgens andere berichten binnen de server, het ziet er niet naar uit dat andere spelers of commentatoren het evenement kunnen streamen en casten.

Gebruikers die toegang hebben tot de NA Open Discord hebben een bericht gekopieerd en in de verschillende kanalen geplakt, het overstroomd en vervolgens de server kort daarna verlaten. Het bericht is als volgt:

“Het jaar is 20XX. Elke officiële stream online heeft nul weergaven omdat grassroots-organisaties alle Esports-streams hebben overgenomen. Nintendo is berooid en blut, hun enige bron van inkomsten is het belasten van verkochte exemplaren van Melee, CRT’s en gamecubes. De samenleving is zo geëvolueerd dat je met een cybernetisch implantaat rechtstreeks verbinding kunt maken met netplay en op je tegenstander kunt uitstralen terwijl je uitzendt zonder een DMCA-klacht en een C & D-brief van Nintendo. Doug Bowser is de laatste levende mens zonder implantaat en wordt koud en naakt aangetroffen, terwijl hij zich afvraagt ​​waarom iedereen het constant over wavedashes heeft.

#freemelee ”

Net zoals wanneer de Splatoon community kwam voor het eerst ter ondersteuning van de Melee community, organisatoren van toernooien, spelers en teams hebben allemaal de Splatoon teams en spelers voor hun steun.

READ  Google sluit de Google Shopping-app voor iOS en Android

Het is onduidelijk hoe Nintendo in de toekomst zal reageren, rekening houdend met spelers binnen een Smash Ultimate online evenement, ARMEN toernooien, of zelfs spelen in een Pokémon concurrentie kan gemakkelijk hun tag of bijnaam wijzigen om steun voor te tonen Melee.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *