Nintendo klaagt kar aan voor het verkopen van illegale gametool | direct

Nintendo heeft de Canadese hacker Gary Bowser aangeklaagd voor het verkopen van een gadget waarmee illegaal games op de Nintendo Switch kunnen worden gespeeld. De hacker deelt zijn naam met het personage Bowser, een van de meest populaire tegenstanders in Super MarioEen franchise van Nintendo.

Volgens de Amerikaanse wetshandhaving maakte Bowser deel uit van Team Xecuter, een bedrijf dat videogameconsoles verkoopt die illegaal gedownloade games kunnen spelen.

Met gadgets hoeven eigenaren geen games te kopen, waardoor gamebedrijven hun inkomsten mislopen. Nintendo vraagt ​​nu $ 2.500 (meer dan $ 2.000) voor elke aangepaste console. Het Japanse bedrijf wil ook $ 150.000 voor elke inbreuk op het auteursrecht.

Bowser werd in oktober gearresteerd. Zijn vermeende collega Max Lawren zit sindsdien ook vast wegens zijn betrokkenheid bij Team Xecuter. Toen werden de twee beschuldigd van 11 misdrijven.

Dit is niet de eerste keer dat de naam Bowser in verband wordt gebracht met Nintendo. In 2015 nam het bedrijf een CEO aan met dezelfde achternaam: Doug Bowser. Sinds april 2019 is hij voorzitter van de raad van bestuur van de Amerikaanse tak van Nintendo.

READ  WhatsApp 6 lanceert gloednieuwe stickerpakketten voor iOS en Android
More from Madison Garrett

Capcom onthult de officiële hoogte van de Resident Evil Vampire Lady

Capcom bevestigde dat mevrouw Dimitrisco, ook wel bekend als de Long Vampire...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *