Nintendo laat door fans gemaakte Zelda-game offline halen | NU

Nintendo heeft de makers van De missende link opgeroepen om het spel offline te halen, schrijft TorrentFreak Dinsdag. Nintendo zegt dat de fan gemaakt is Zeldagame maakt inbreuk op auteursrechten.

De missende link is gemaakt op de basis van het spel The Legend of Zelda: Ocarina of Time, de eerste Zelda-game met 3D-graphics. Fans maakten een vervolg op de game, die het verhaal technisch overbrugt Ocarina of Time (1998) en het vervolg Majora’s masker vanaf 2000.

De fanspel is sinds de zomer te downloaden en speelbaar op (emulators van) de Nintendo 64 en Wii. De game werd aangeboden op ontwikkelaarsplatform GitHub, maar is offline gehaald na een klacht van Nintendo.

Op de Zeldagames zijn auteursrechtelijk beschermd. Zo worden verhaallijnen en personages beschermd. “Nintendo heeft het materiaal beoordeeld en beschouwt het niet als redelijk gebruik van zijn eigen werk”, aldus de GitHub-pagina. Nintendo had ook de website van de game offline gehaald.

Eerder maakten de fans ook andere games met Nintendo-games als uitgangspunt. Ze werkten bijvoorbeeld aan een online versie van Super Mario 64 en een remake ervan Donkey Kong. Nintendo heeft die spellen ook offline laten halen. Er is geen rechtszaak aangespannen.

READ  Dirk Tuip opent 'Walhalla voor games'
Written By
More from Aubrey Mason

Yankees wilde Aaron Boone is gebouwd voor het MLB-seizoen 2020: Bob Boone

18 juli markeert het eenjarig jubileum van Aaron Boone die “Savage” gaat...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *