Nintendo maakt gebruik van Fortnite fittie Apple en Epic-games

Foto via NintendoLife

Terwijl Apple en Epic Games van elkaar genieten, brengt Nintendo de Nintendo Switch Fortnite Edition uit. Je krijgt dit allemaal.

Terwijl we met spanning wachten op de volgende Nintendo Switch, komt de consolemaker met een snack. Een hele slimme snack, want Nintendo profiteert van de strijd tussen Apple en Epic Games met een Fortnite Limited Edition. Het is misschien geen Switch Pro, maar het is een hele slimme zet van Nintendo. Dit is de Nintendo Switch Fortnite Edition.

Nintendo Switch Fortnite Limited Edition

De fittie tussen Apple en Fortnite-maker Epic Games is al een week of twee aan de gang. Ondertussen verliest Epic Games tonnen geld door het conflict met de iPhone-maker (om nog maar te zwijgen van het ontbreken van Google Play-aanwezigheid). Gelukkig voor de Amerikaanse gamemaker komt Nintendo nu met een speciale Nintendo Switch Fortnite Edition.

“Maar Yannick,” hoor ik je denken, “Fortnite is gewoon gratis, toch?” Dat klopt. Anderzijds is het een console die qua nieuw uiterlijk vooral focust op Fortnite. Nu heeft het kleurrijke, gekke spel niet echt een thema. Daarom koos Nintendo voor twee verschillende kleuren voor JoyCon-controllers.

Verder zijn het dockingstation en de achterkant van het hoofdscherm gevuld met bekende Fortnite-personages, waaronder de dansende banaan en de goudvis die in het tweede hoofdstuk zijn geïntroduceerd. De bus waar spelers aan het begin van een spel uit springen, bevindt zich ook aan de rechterkant JoyCon. Ten slotte is Fortnite voorgeïnstalleerd op de console, je krijgt wat in-game skins en 2000 V-Bucks ter waarde van ongeveer € 14, -.

READ  De vijf beste games die uitkomen: hier word je blij van

prijs

De Nintendo Switch Fortnite Limited Edition wordt op 30 oktober in Europa uitgebracht, schrijft NintendoLife. De prijs voor de limited-release console is nog niet bekend. De standaard Switch kost ongeveer € 300 en natuurlijk gaat Nintendo de Fortnite-gekte gebruiken om daar wat extra voor te vragen.

Verder is alleen Oceanië aangekondigd; op 6 november is er de Limited Edition voor 469,95 Australische dollar, wat omgerekend nog geen € 300, – is. Maar zoals gezegd kost de standaard Switch al meer dan dat, dus het valt nog te bezien wat de daadwerkelijke prijs zal zijn.

Written By
More from Lesley Curry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *