Nintendo Switch-verkopen zijn nog steeds sterk, ondanks het ontbreken van chips

Nintendo Switch-dozen maken de verkoopvloer in de Play Store rommelig.

afbeelding: SOPA .foto’s (Getty Images)

vandaag in Jaarlijkse winstrekeningNintendo noemde het aanhoudende tekort aan chips de reden voor de snelle jaarlijkse daling van de Switch-verkopen… terwijl het tegelijkertijd zei dat het de doelen van het bedrijf had bereikt. Nou ja, technisch gesproken.

In de loop van het fiscale jaar 2022 van Nintendo, dat afgelopen april begon en tot eind maart voortduurde, verkocht het bedrijf 23 miljoen Switch-consoles, een daling van 20% ten opzichte van het voorgaande jaar. Overigens wordt deze stat in alle drie de iteraties uitgerold: Standard Edition, Handheld Lite Edition alleen, en Het coole nieuwe OLED-modeldie afgelopen oktober werd uitgebracht.

In een vacuüm is 23 miljoen een verbazingwekkend aantal, maar het is ook doel transfer zaak. Aanvankelijk had Nintendo zich ten doel gesteld om in de loop van het fiscale jaar 2022 25,5 miljoen Switch-consoles te verkopen. Verlaag dit aantal tot 24 miljoenvoordat Verminder het weer, in februari, tot 23 miljoen, dat is meer dan 60 duizend. Tot op heden heeft de Switch 107 miljoen eenheden verkocht –Meer dan Wii (101 miljoen), maar nog steeds aanzienlijk minder dan de Nintendo DS (154 miljoen).

Voor het komende fiscale jaar heeft Nintendo wat meer conservatieve schattingen geprojecteerd, hoewel het net heeft bewezen dat het enkele cijfers over een spreadsheet kan verplaatsen met weinig gevolgen.

“Rekening houdend met factoren zoals beperkingen in de levering van halfgeleiders

Componenten, we verwachten dat de verkoop van Nintendo Switch-consoles 21 miljoen eenheden zal bereiken [for fiscal year 2023]”, schreef het bedrijf in begeleidend document Het winstrapport van vandaag. “De geconsolideerde winstprognose wordt gemaakt in de veronderstelling dat we in staat zijn om producten te produceren volgens ons verkoopplan. De productie en logistiek kunnen echter worden beïnvloed door factoren zoals obstakels bij de aankoop van onderdelen, waaronder halfgeleiders, en risico’s die verband houden met COVID-19. “

Het is niet duidelijk of “Switch Pro” gaat al heel lang geruchtenDe zogenaamd luxueuze upgrade naar een hybride machine die games in 4K-resolutie kan spelen, speelt een rol in deze verwachtingen. Maar als spanningen door een gebrek aan halfgeleiders de standaard echt beïnvloeden, gok er dan niet op. (Experts geloven dat het tekort aan halfgeleiders) Kan verlengen tot volgend jaar.) Nintendo-vertegenwoordigers reageerden niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

De Switch overleeft echter de concurrentie. Tegen het einde van 2021 had Microsoft Het heeft naar schatting 12 miljoen Xbox Series X- en S-consoles verkocht., die voor het eerst werd uitgebracht in november 2020. Experts schatten de aantallen voor Sony’s PlayStation 5, die ook in november 2020 werd uitgebracht, op ongeveer 17 miljoen. Beide aantallen werden echter ongetwijfeld beïnvloed door het gebrek aan chips Het vinden van de volgende generatie consoles is lastig. (Sony verlaagde zijn verkoopprognose voor PS5 in februari, daarbij verwijzend naar een gebrek aan chips.) Zoals Mat Piscatella van NPD Group opgemerkt op twitterSwitch verkocht in het eerste kwartaal van dit jaar meer toestellen dan zijn concurrenten.

Vorige maand hebben werknemers van het Amerikaanse bedrijf Nintendo Een klacht indienen met de National Labour Relations Board, en beweerde een reeks wanpraktijken op het werk, waaronder toezicht en vergelding – die allemaal werden Meer gedetailleerd in a Kotaku Verslag doen van. Ondertussen, een voormalig supervisor bij de reparatiefaciliteit van Joy-Con praten met Kotaku Over een stortvloed van uitputting en slechte omstandigheden.

READ  Op Nintendo Game & Watch kan Doom nauwelijks worden uitgevoerd
More from Madison Garrett
PUBG is gratis en dus meteen een hit
PUBG-slagvelden (Foto: Speler Onbekend) PUBG: Battlegrounds is een van de grondleggers van...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *