Nintendo Switch verovert de Japanse verkoopgrafiek, een prestatie die in 30 jaar niet is gedaan

Voor het eerst sinds 1988 komen de 30 bestverkochte games van Japan allemaal van een enkele console. Het is niet verwonderlijk dat deze console een Nintendo Switch is, volgens Famitsu en Spelgegevensbibliotheek, een bron voor het bijhouden van verkoopgegevens van Japanse games, zoals opgemerkt door Axios.

De laatste keer dat één console een week lang verantwoordelijk was voor alle 30 bestverkochte games, was Famicom (Japanse NES).

“Het was begin jaren ’90 niet vreemd dat de top 30 Famicom-, Super Famicom- en Game Boy-collecties zou zijn, maar dat was het niet”, tweette de Game Data Library. “Dit is ongekend, het is de eerste keer dat alle 30 games van hetzelfde platform zijn nadat de top 30 van games alle platforms heeft gevolgd.”

Verkoopgegevens zijn afkomstig van FamitsuJapans grootste publicatie over videogames.

Enkele van de top 30-games bevatten veel bekende favorieten, waaronder de Switch-versie van Minecraft, de onlangs uitgebrachte Legend of Zelda: Skyward Sword-remaster en een nieuw avonturenspel gebaseerd op Crayon Shin-chan. Nee, serieus, Shin Chan versloeg Mario Kart 8.

Ondanks de impact van de COVID-19-pandemie, boekte Nintendo zijn meest winstgevende jaar dat eindigde in maart 2021. Nintendo meldde in augustus dat het 89 miljoen Switch-consoles verkocht, en werd daarmee de op zeven na bestverkochte videogameconsole aller tijden en overtreft met gemak de PlayStation 3 en Xbox 360. Nintendo vertelde investeerders dat het verwacht tegen maart 2022 nog eens 20,5 miljoen consoles te verkopen, wat de Nintendo Wii zou inhalen.

Het verkoopsucces van Nintendo is naar het westen verplaatst. Vandaag vroeg werd onthuld dat The Legend of Zelda: Skyward Sword HD de bestverkochte game van juli is.

READ  Onbemande missie gepland voor december 2020 zal waarschijnlijk worden uitgesteld vanwege COVID, aldus rapporten

Joseph Knope is schrijver/producer/Shin Chan voor IGN.

More from Madison Garrett

Samsung Galaxy S10 Lite, Galaxy A41

Samsung brengt eindelijk een nieuwe beveiligingsupdate uit voor de Galaxy A41. Ook...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *