Nintendo verzoekt ROM’s om games te vernietigen of juridische stappen te ondernemen

Mario slaat een grote hamer naar beneden.

afbeelding: Nintendo / Kotaku

RomUniverse, een website waar mensen illegale kopieën van verschillende Nintendo-spellen kunnen downloaden en zelfs een premium kunnen betalen voor snellere downloads, Hij werd in mei van dit jaar in de vergetelheid gedaagd. Maar Nintendo is nog niet klaar met het indienen van een rechtszaak tegen de site voor $ 2,1 miljoen. In nieuwe gerechtelijke documenten heeft een rechter de eigenaar van de site bevolen om al zijn Nintendo ROM’s te vernietigen of juridische gevolgen te ondervinden.

Nintendo klaagde RomUniverse voor het eerst aan in 2019 Wat haar advocaten ‘een brutaal en collectief misbruik’ noemden. Nintendo won die rechtszaak in mei en kreeg $ 2,1 miljoen aan schadevergoeding toegekend, die RomUniverse-eigenaar Matthew Strowman zal uitbetalen in maandelijkse betalingen van $ 50. In theorie althans. Echter, in juli, Nintendo staat weer voor de rechter nadat Storman zijn eerste $ 50 . niet heeft betaald. De uitgever van het spel verzocht om een ​​permanent verbod tegen Storman omdat hij vreesde dat hij bereid zou zijn de site weer online te brengen. En nu is er meer.

Zoals ik het zag TorrentFreakNu heeft de rechter een bevel uitgevaardigd voor Nintendo nadat hij de zaak en de lopende acties van Storman opnieuw had bekeken.

Rechtbank beval nu Strowman “Om alle ongeautoriseerde Nintendo-spellen of andere ongeautoriseerde kopieën van Nintendo’s intellectuele eigendom, inclusief films, boeken en muziek, permanent te vernietigen.” Rechter Strowman gaf tot 17 augustus 2021 om te gehoorzamen, en tot 20 augustus om een ​​verklaring voor de rechtbank in te dienen om te verifiëren dat hij de bevelen van de rechter opvolgde. Als hij dat niet doet, kan hij worden beschuldigd van meineed.

Ook als gevolg van dit nieuwe bevel, dat eind vorige week werd ingediend bij de Amerikaanse rechtbank, kan Storman niet langer ongeautoriseerde Nintendo ROM’s distribueren, kopiëren, verkopen of zelfs spelen. Het is ook verboden om de handelsmerken of logo’s van Nintendo te gebruiken. Echt, de site kan geen pauze krijgen van Nintendo, toch?

READ  Apple's Craig Federighi zegt over de Epic Experience dat het niveau van Mac-malware onaanvaardbaar is
Written By
More from Lesley Curry

Google Assistant krijgt aangepaste snelkoppelingen voor directe interactie met Android-apps van derden

Google Assistant krijgt veel meer geïntegreerd met apps van derden op Android-telefoons....
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *