Phil Spencer introduceerde Steam als de Xbox-sleutel

Gisteren, het hoofd van de Xbox Phil Spencer Het trok wenkbrauwen op met een nieuwe tweet waarin Valve’s aankomende Steam Deck werd geprezen, de laptop die bedoeld is als een gemakkelijke manier om Steam-games onderweg te spelen, maar ook… meer dan dat.

Hoewel dit altijd mogelijk is geweest, hebben we hier Phil Spencer die bevestigt dat Steam Deck Microsoft-games zoals Halo kan uitvoeren via xCloud-steaming, iets wat je nu niet kunt doen op een Nintendo Switch.

Dus als alles volgens plan verloopt, kan Steam Deck eigenlijk fungeren als een switch voor niet alleen Steam-games, maar ook voor alle exclusieve Microsoft-voordelen die te vinden zijn in xCloud, een manier om je Xbox-titels onderweg te nemen. Het is niet gelekt Verrassend, denk ik, gezien wat we eerder wisten over het Steam Deck, maar hier hebben we het publieke gezicht van Xbox, Spencer, die publiekelijk communiceert over het Steam Deck als een manier om de plaatsen waar je de Xbox kunt spelen uit te breiden. Hoewel dit geen kruispromotie van “officiële” marketing is, is het zeker het vermelden waard.

Microsoft heeft lang verklaard dat het uiteindelijke doel is om Xbox Game Pass en xCloud op zoveel mogelijk apparaten te krijgen. Een tijdje was dit vooral een console en pc, maar dat is uitgebreid naar een mobiele telefoon, en nu heeft een mobiele telefoon een merk de nieuwe Open Apparaten zoals Steam Deck hier. Ik weet zeker dat Microsoft xCloud of Game Pass op Switch of PlayStation zou zetten als het kon, maar zelfs in dit tijdperk van cross-play en de aankondiging van het einde van de consoleoorlogen, was niemand bereid om te gaan wie welke Tot nu.

Maar het is gemakkelijk te zien hoe goed Microsoft en Valve kunnen samenwerken om Steam Deck in hun wederzijds voordeel te gebruiken. Microsoft wil dat meer mensen zich aanmelden voor Game Pass en xCloud en hun exclusieve aanbiedingen spelen, zelfs als ze geen Xbox hebben. Valve wil dat mensen nogal dure Steam Decks kopen, en dat zullen ze ook zijn Leuk Als ze elke game op Steam kopen en spelen, kan het ze vast niet schelen dat mensen het in plaats daarvan voor xCloud gebruiken. Verdorie, ze moedigen het in een of andere vorm aan en gebruiken het als een showcase voor het hele scala aan mogelijkheden voor het apparaat, buiten wat een schakelaar kan of wil doen.

Hoe ver gaat deze onderlinge samenwerking? Zal de tweet van Spencer eindigen, of zullen Microsoft en Valve samenwerken om een ​​soort echte merkpromotie te krijgen voor Xbox-games op Steam Deck? Het zou me niet verbazen als dit duidelijk is, gezien het pad dat hier begon.

Volg mij op TwitterEn YoutubeEn Facebook En Instagram. Abonneer u op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief met inhoud, rollen van God.

Haal mijn sciencefictionromans op Herokiller-serie, En Earthborn trilogie, die ook loopt audioboek.

READ  Geweldige momenten in pc-gamen: een stapel vol lichaam maken
Written By
More from Max Mcgee
Cyberpunk 2077 is het beste fotospel sinds “Ghost Of Tsushima” of “No Man’s Sky”.
Cyberpunk 2077 CDPR De strijd van Cyberpunk 2077 is op dit moment...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *