Nintendo’s nieuwe mobiele game Game & Watch bewijst dat het bedrijf op zijn eigen weg is

Het is een drukke week geweest voor videogameconsoles. Deze week werden twee platforms van de volgende generatie gelanceerd, met de lancering van PlayStation 5 en Microsoft Xbox Series X en Series S. Elk platform is ontworpen rond nieuwe ontwikkelingen zoals ray tracing en snelladende SSD’s. Ondertussen brengt Nintendo vandaag … een horloge uit dat werkt Super Mario Bros. Het klinkt misschien een vreemde timing, maar het is ook heel erg in lijn met de geschiedenis van Nintendo: dit is een bedrijf dat altijd zijn eigen weg gaat.

Nieuw spel en horloge: Super Mario Bros. Het is een uitzonderlijk fijn stuk hardware. Gemodelleerd naar de klassieke mobiele Game & Watch – een voorloper van de Game Boy – met een kleurenschema geïnspireerd op de originele Japanse console van Famicom. Qua functionaliteit is het toestel ongelooflijk rechttoe rechtaan. Het bevat drie ingebouwde spellen, met name de eerste SMB Spel. Er is ook Super Mario Bros.2Bekend in het Westen als Ontbrekende niveaus, Een echt sinister vervolg dat de eerste game remixt met misleidende functies zoals geweldige paddenstoelen. Afronding van de line-up is de bal, Een eenvoudige maar verrassend leuke versie van het LCD-jongleerspel uit de jaren 80, dit keer met Mario in de hoofdrol.

Alle games zijn solide poorten, het scherm is lekker helder terwijl de mobiel een geweldige D-pad heeft. Ik merkte dat ik Game & Watch regelmatig oppakte om een ​​niveau of twee te sluipen wanneer ik een paar extra minuten heb. Het ontbreken van franjes is bijna leuk: ik kan me echt concentreren op het spelen van het spel. Het heeft zelfs save-states, dus je kunt het spel pauzeren en naar dezelfde plek terugkeren wanneer je maar wilt. Buiten games is de belangrijkste functie van de Game & Watch om een ​​horloge te zijn. Een van de gezichtsknoppen leest gewoon “tijd”, en als u erop drukt, wordt een bestand teruggestuurd Super MarioThema-horloge met een loodgieter die door de regio’s van het klassieke Mushroom Kingdom rent en stuitert. De speeltijd van de dag verandert als de echte wereld verandert.

READ  Gen Z: echte gebruikers van mobiele games

Afbeelding: Nintendo

Als je eerlijk bent, het toestel is behoorlijk modern. Er zijn betere en gemakkelijkere manieren om te spelen Super Mario Bros. En kijk hoe laat het is. Maar Game & Watch heeft de juiste mix van nostalgie en functionaliteit om het voor mij de moeite waard te maken. Ik zeker niet nodig hebben Dit is, maar ik wil het. Het is vergelijkbaar met de lijn minicabs van Nintendo, die een verrassend langdurige trend begon nadat de NES Classic-manier in 2016 werd uitgebracht.

Hier is het ding: alleen Nintendo zal een nieuw draagbaar komisch apparaat uitbrengen in dezelfde week dat zijn grootste concurrenten ambitieuze huishoudelijke apparaten uitbrengen. De situatie is indicatief voor Nintendo als geheel. Terwijl Sony en Microsoft zich concentreren op elkaars externe manoeuvres, bevindt Nintendo zich in zijn eigen wereld, los van zorgen als framesnelheden, 3D-audio of 4K-graphics.

Dit is niet altijd een goede zaak. Maar al te vaak leidt de eenzame aard van Nintendo tot regelrechte mislukkingen, zoals de Wii U. Maar voor nu is de duidelijke focus van het bedrijf duidelijk positief. Gisteren onthulde Nintendo dat de Switch gedurende 23 opeenvolgende maanden de best verkochte console in de VS is geweest, en dat de wereldwijde verkoopcijfers de Nintendo 3DS binnenkort zullen overtreffen. Ondertussen profnimal Crossing: nieuwe horizonten – die pas in maart van dit jaar werd uitgebracht – is nu al de tweede best verkochte game van Switch, met meer dan 26 miljoen verkochte exemplaren.

Het is niet duidelijk hoe lang dit momentum zal duren. Misschien zal Nintendo op een dag eindelijk de 4K-switch uitbrengen, zoals al lang de ronde doet. Maar voorlopig werkt de huidige filosofie van het bedrijf – dat een slechte tablet met geweldige games voor de meeste mensen de beste ervaring is -. En het ziet ernaar uit dat het de intimidatie van de volgende generatie niet zal veranderen.

READ  Android-apps die 5,8 miljoen keer zijn gedownload, kunnen het Facebook-wachtwoord stelen - wat te doen
Written By
More from Eda Greene

Wanneer begint de afgesloten proefperiode? Downloaden voor pc, PS4 en Xbox One

De Chivalry 2 gesloten bèta aan de horizon met 12 subcategorieën, verschillende...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *