Columbia struikelt in chippy laatste wedstrijd op Pine Grove | Sport

PINE GROVE – In de meest buitengewone voetbalseizoenen had het voetbalteam van Colombia de vreemdste eindes van zijn 2020-campagne.

Met een achterstand van drie touchdowns en een safety laat in het vierde kwartaal en Pine Grove die de bal naar believen bleef bewegen, werd de actie na het fluitsignaal iets intenser dan de actie toen de klok in beweging was. Drie opeenvolgende plays eindigde met duwen, duwen en een verzameling van alle spelers terwijl de scheidsrechters worstelden om de controle te behouden.

Dus na weer een wedstrijd waarin meerdere penaltyvlaggen het veld vulden en spelers van beide teams zich verzamelden voor wat duwen, duwen en schreeuwen, werd de nonleague-wedstrijd gecalld met 2:39 te gaan en Pine Grove op voorsprong, 25-0.

“Het was chippy vanaf het eerste spel”, zei Columbia-coach Bud Kyle. “Ik probeerde het de scheidsrechters al vroeg te vertellen, maar aan het eind van de dag is het voetbal. De senioren raakten een beetje opgewonden. Ze wisten dat het hun laatste wedstrijd was en dat het ten einde liep, maar het belangrijkste voor ons jongens is dat niemand gewond is geraakt. “

Met andere woorden, ze vertrokken als een vurig Columbia-team.

Ze begonnen ook als een Columbia-team. Door een kwart en een half in het begin, toonde de Tide een bend-but-not-break-stijl tegen de krachtige aanval van de Cardinals.

Maar er was maar zoveel buiging en druk die Columbia kon weerstaan ​​toen Josh Leininger van Pine Grove de eindzone vond op een run van 35 meter en net voor de rust een nieuwe touchdown van Brady Robinson neerzette.

Columbia’s aanval toonde flitsen van genialiteit achter junior quarterback Robert Footman, die het team met zijn arm en benen naar voren duwde, maar Pine Grove hield de Tide van het scorebord. Tweemaal lieten de Cardinals Columbia binnen zijn eigen lijn van 1 meter vastpinnen, en een keer ging Footman bijna de hele afstand toen hij contact maakte met Jayden Boone, die nog maar een stap verwijderd was van het helemaal afleggen.

Hoe dan ook, Kyle heeft reden om optimistisch te zijn als hij de laatste hand legt aan zijn derde seizoen aan het roer.

“Toen we begonnen, gingen we 0-10 en waren we het lachertje voor elk team waartegen we speelden”, zei Kyle. “Maar nu komen we tevoorschijn en strijden we elke avond.”

Hij keert volgend seizoen terug met een sterke kern die hij van dat 0-10 team in zijn eerste seizoen heeft verhoogd naar een team dat 2020 eindigde met een 4-4 record. Plus, met Footman en 21 anderen op de selectie gepland om terug te keren in 2021, is Kyle meer dan een beetje opgewonden.

“De toekomst ziet er beslist rooskleurig uit”, zei hij.

More from Madison Garrett

Filmtips week 43 (2020): Star Trek: Discovery, Social Distance, Metropolis

Met zoveel verschillende streamingdiensten is het aanbod overweldigend. In onze wekelijkse streamingtips...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *