Nioh Collection op PlayStation 5

In de Nioh-collectie van PlayStation 5 combineert Tecmo Koei beide PS4-epics tot één compleet pakket met alle downloadbare uitbreidingen, wat een enorme hoeveelheid content oplevert. Bovendien belooft de uitgever ook verbeteringen aan de huidige PS4 / PS4 Pro-versies, waarbij beide titels de zogenaamde native 4K-modi bieden, evenals ondersteuning voor 120Hz-games. Bovendien is er een nieuwe “PlayStation 5 Standard Mode” – een efficiënte kwaliteitsmodus die zich richt op nieuwe hardwaremogelijkheden voor een enorm verbeterde ervaring. Dus hoe werkt het allemaal en naar wat voor soort verbetering we kijken in vergelijking met de huidige PS4 Pro-versie – die ondersteuning biedt voor hoge framesnelheden voor 4K-resolutie, het is een interessante vraag om te beantwoorden, omdat in feite oudere versies van Nioh de PS4 introduceerden Profiteer van een grote mate van flexibiliteit met hun prestatie- en kwaliteitsmodi, en aangezien ze erg geneigd waren om frame rates te ontgrendelen en dynamische resolutie uit te breiden, kun je een verbeterde ervaring van huidige games krijgen door ze simpelweg achterwaarts compatibel uit te voeren op het nieuwe Sony-platform .

Dit zijn echter upgrades, en hoewel de upgrades geen dag en nacht verbeteringen zijn, zijn ze geweldig. Om te beginnen heeft Tecmo Koei de ietwat misleidende schaakbordweergave van de PS4 Pro-versie verwijderd (die problemen heeft zoals duidelijke aliasing en transparantie-effecten met dubbele breedte) en koos voor een weergave met native resolutie op de PlayStation 5. Begrijp het hier niet verkeerd – dambording Het ziet er indrukwekkend uit, maar de Nioh-app was niet bijzonder goed, dus het overschakelen naar de originele weergave geeft een boost aan de beeldkwaliteit die je niet zou krijgen met achterwaartse compatibiliteit. Ten tweede, op Nioh 1 althans, biedt de 4K-modus precies dat, met slechts een vleugje dynamische resolutieschaal, terwijl de PS5-standaardmodus de instellingen maximaliseert maar het DRS-venster vergroot, wat neerkomt op 1800p en mogelijk de laagst mogelijke resolutie.

READ  Rusland vereist telefoons en apparaten die vooraf zijn geïnstalleerd met Russische software

Dan is er de 120Hz-modus: de resolutie daalt, maar de verbetering in input lag en visuele respons is echt indrukwekkend – voor de Nioh 1 is het mijn favoriete manier om te spelen, vooral omdat het detailniveau (dat het aantal pixels overschrijdt) lijkt op de andere modi. Ik was de video aan het verdiepen voor een meer gedetailleerde analyse van hoe de verschillende weergaveformaten zich opstapelen in termen van een specifiek voorbeeld, maar beschouw dit als een volledig uitgeruste, meer verfijnde versie van een echt uitstekende PS4-game en je zult begrijpen hoe Ik beoordeel het zo hoog.

John Linneman en Alex Battaglia duiken in de collectie van Nioh op PlayStation 5: hoe het eruit ziet, hoe het speelt en welke spelmodi zijn het beste voor elke titel?

Nioh 2 is een uitdagender spel wat betreft weergavevereisten – misschien niet verrassend om in gedachten te houden dat het opnieuw werd gelanceerd in maart 2020 – dus hoewel dezelfde drie modi worden gepubliceerd (en de oorspronkelijke beslissing behouden), zijn de resultaten niet helemaal zo ongerept. 4K-modus werkt niet echt in Full HD, maar komt in de buurt, variërend van 1944 pixels tot een volledige 2160 pixels gedurende het grootste deel van de duur, terwijl DRS meer wordt opgeschaald in de standaard PS5-modus, maar het profiteert van verbeterde schaduwen en tekeningen afstanden. De 120Hz-modus is niet zo succesvol als de Nioh 1 – het detailverlies is groot en de schaduwkwaliteit is slecht.

Prestaties zijn belangrijk voor de Nioh-serie, en het is heel gemakkelijk om dit te dekken – de Nioh 1 vergrendelt meestal tot 60 fps in zowel standaard 4K- als PS5-modus, terwijl de 120Hz-uitvoer op dezelfde manier consistent is, waarbij het overgrote deel van zijn tijd 120 frames per seconde vol. Het is een grote verbetering ten opzichte van de PlayStation 4 en het is erg leuk om te spelen. De meer veeleisende Nioh 2 is niet helemaal succesvol – de standaard 4K- en PS5-modi zijn meestal goed, ze sluiten aan op de beoogde framesnelheden, maar niet helemaal zoals de eerste game. De 120Hz-modus is ook minder consistent en zakt vaak naar 90-100 fps in meer open gebieden.

READ  Hatsune Miku Logic Paint S komt binnenkort om over te schakelen

Hier is het gebrek aan VRR-ondersteuning op het PS5-platform teleurstellend: een framedrop bij 120Hz is een stotteren van 8,3 ms, en wanneer er te veel van gebeurt in zo’n korte tijd, is het stotteren merkbaar. Maar tegelijkertijd is de continuïteit per frame tussen 90 fps en 120 fps minder dan 3 ms – en met VRR zal het erg moeilijk zijn om tijdsvariaties vast te leggen met het menselijk oog. Ik hoop echt dat de VRR-app op platformniveau wordt toegevoegd aan de PS5 – de technologie is best gaaf en heeft zichzelf al bewezen op consoles uit de Xbox Series.

Als we met name teruggaan naar de Nioh-collectie, zijn de laadtijden – of het gebrek daaraan – uitzonderlijk indrukwekkend, zo erg zelfs dat beide titels zo snel laden dat het bijna lijkt op de ervaring van het gebruik van een cartridge. Het is een dag- en nachtverbetering in vergelijking met de consoles van de vorige generatie, en zelfs een enorme verbetering ten opzichte van de code van de laatste generatie die draait onder compatibele achtergrondverlichting op de PS5. Het is een nieuwe herziening van wat al een goed geoptimaliseerde game is, en ik raad je ten zeerste aan om te kijken. En nog een ding voor fans van fysieke schijven: de Nioh-collectie is complete inhoud op Blu-ray, met één schijf per game en er zijn geen extra downloads vereist om de volledige ervaring te krijgen. Leuk.

Written By
More from Lesley Curry

Federale rechter verwerpt enkele claims van Apple in de strijd tegen Epic Games

Federale rechter verwerpt enkele claims van Apple in de strijd tegen Epic...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *