Steam vestigde een nieuw record van 26 miljoen gelijktijdige gebruikers

Het is weer een maand en je weet wat dat betekent – teken andere gelijktijdige spelers op Steam. Vandaag, 7 februari, beheert het platform van Valve 26 miljoen gebruikers tegelijkertijd.

Het nummer komt uit beleefdheid SteamDB, Dus je kunt zien dat er in een keer een heel dwaze 26.392.063 in de winkel lag. Op het moment van schrijven is dit nummer geldig en wordt het behouden, en breekt het het vorige record, begin januari, van iets meer dan 25 miljoen gelijktijdige gebruikers. Het gebruikersbestand van Steam blijft zich uitbreiden en daar zijn verschillende redenen voor.

Wat wel duidelijk is, zijn de voortdurende lockdowns, waarbij veel mensen langdurig binnen vastzitten. Dit heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de populariteit van sommige games, zoals Rust, de survivalgame die op dit moment opnieuw populair is dankzij enkele Twitch-spelers afgelopen december. Er spelen nu meer dan 150.000, en er zijn er routinematig meer dan 200.000 Chinese spellen en Chinese spelers zijn een andere factor. Tale of Immortal, een Chinese RPG-game, was vorige week meteen een hit bij vroege deelname. Het is alleen beschikbaar in Vereenvoudigd Chinees en dient als een indicator van het aantal enthousiaste Steam-gebruikers in het land.

Natuurlijk valt de kracht van reguliere Steam-spelers niet te ontkennen, zoals Counter-Strike: Global Offensive, met meer dan 1 miljoen spelers, Dota 2, dat rondhangt met meer dan 600.000 spelers, en Apex Legends. De battle royale van Respawn Entertainment verhuisde eind vorig jaar naar de Valve Store en trekt nu meer dan 180.000 vechters aan als het goed gaat.

Gezien de IPO van Steam China volgende maand, zou dat record heel lang geleden weer kunnen worden verbroken. Total War: Warhammer 3 heeft de toplijsten van Steam in China vastgehouden sinds het deze week zijn pre-order plaatste, dus verwacht een rol te spelen als het uitkomt.

READ  De geweldige Sim Settlements-mod voor Fallout 4 krijgt een vervolg

Written By
More from Max Mcgee

USPS-chef stopt veranderingen na kritiek; hier is wat hij echt deed

USPS Postmaster General Louis DeJoy en president Donald TrumpTwitter Louis Dejoy, postmeester-generaal...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *