Nir: Automata’s enorme internetpuzzel was gewoon een coole en verbazingwekkende hoax

Na dagen van intriges werd eindelijk onthuld dat de mysterieuze video’s van tot nu toe onbekende gebieden in Nier: Automata het werk waren van twee zeer getalenteerde mods.

De ‘kerksaga’ begon toen een Reddit-gebruiker met de naam sadfutago een video plaatste van een deur die geen enkele Nier-speler eerder had gezien, en dit volgde met clips die vreemde inhoud vertoonden met verwijzingen naar andere games. Het juichte de Nier-gemeenschap (en vele, vele anderen) toe, die niet konden zeggen of dit een ARG voor een nieuwe game was, of het werk van modders – hoewel velen dit laatste als onmogelijk beschouwden.

Het bleek dat het lang niet zo onmogelijk was om Nier: Automata te modificeren als we dachten, met behulp van Twitch-stream Hij onthulde dat het hele verhaal inderdaad het werk was van getalenteerde fans die nieuwe inhoud in de game hebben gemaakt. Zoals je in de onderstaande galerij kunt zien, erkende de Twitch-stream uiteindelijk dat dit allemaal was gemaakt met mods door drie personen, DevolasRevenge, Woeful_Wolf en RaiderB.

Nier Automata Church Epic – onthullen wie erachter zat

“Bedankt”, luidt een tekstdia die aan het einde van de stream werd gestreamd. “Alles wat we deelden was volledig in-game en er werden geen mods gebruikt. We hielden van alle discussies en theorieën – het was een geweldige reis. Het was inspirerend om de community na zoveel jaren samen te zien komen, waardoor al dat harde werk de moeite waard was het.”

Hoewel sommigen teleurgesteld zullen zijn, betekent dit niet dat er binnenkort meer officiële Nier-content komt, maar het feit dat het team is begonnen met het toevoegen van in-game content aan Automata is enorm nieuws voor de community. Velen dachten dat dit niet mogelijk was, maar de mods beloofden om “nieuwe Blender-plug-ins en scripttools” op open source-basis uit te brengen, waardoor de mod-scene blijkbaar voor de eerste keer wijd openging.

READ  De volgende Mario-sets van Lego maken het gemakkelijker om de koers van je dromen te bouwen

De kerkscène zelf zal worden vrijgegeven zodat iedereen kan afspelen wat ze hebben bekeken, en het team zegt dat ze “veel in petto hebben”, waaronder een reeds voltooide mod van RaiderB.

Latere dia’s verontschuldigden zich bij de gemeenschap voor het misleiden van mensen en zeiden dat ze de indruk wilden wekken dat deze inhoud was geknipt of geclassificeerd, en geen volledige ARG. Ze zeiden ook dat ze niet probeerden de maker van Nier, Yoko Taro, te imiteren, die zich de afgelopen dagen tot het mysterie heeft aangetrokken (wat later Lof voor het niet verpesten van de puzzel).

Ten slotte verontschuldigde het team zich voor het einde van het “anti-klimaat” en zei dat ze om persoonlijke redenen bijna geen tijd meer hadden. Een groot deel van de gemeenschap vierde echter de onthullingen die de gemeenschap tot leven brachten, zelfs voordat de mods werden uitgebracht.

“Dat vond ik het leukste aan zoiets, en het is gek. Ik was hier”, schreef hij. Jenny Boy. Gezouten – IJs Hij ziet dit als een nieuwe toekomst voor de serie: “Deze jongens hebben de aandacht weten te trekken van veel van de mensen die bij NieR betrokken zijn en hebben de interesse in de serie nieuw leven ingeblazen. Wat we nu hebben, is misschien gewoon een ongelooflijk nieuwe en op maat gemaakte mod, maar [Square Enix] Mogelijk ziet hij dat de interesse er zeker is en overweegt hij serieus om weer aan de serie te werken.”

Joe Scripps is de hoofdredacteur van het nieuws bij IGN. Volg hem Twitter. Heb je een tip voor ons? Een mogelijk verhaal bespreken? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

READ  Gmail voor Android op Chrome OS bijgewerkt met nieuw app-pictogram

Written By
More from Lesley Curry
Nvidia’s RTX 3060 Ti: waar en wanneer te kopen
Nvidia’s $ 399 RTX 3060 Ti is beschikbaar voor aankoop op woensdag...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *