Nonbinary New Yorker klaagt aan dat er ‘X’ genderoptie op rijbewijzen staat

Nonbinary New Yorker klaagt aan dat er ‘X’ genderoptie op rijbewijzen staat

Een New Yorker die zich identificeert als man noch vrouw klaagt gouverneur Andrew Cuomo en het hoofd van het staatsdepartement voor motorvoertuigen dinsdag aan omdat door Empire State uitgegeven rijbewijzen geen geslachtsoptie “X” hebben.

In de federale rechtszaak in Manhattan zegt Sander Saba dat de “mannelijke” en “vrouwelijke” opties op licenties in strijd zijn met de grondwettelijke rechten van niet-binaire New Yorkers en bepalingen in de New York Human Rights Law die “onwettige discriminerende praktijken in openbare huisvesting” verbieden.

“Het is vernederend om gedwongen te worden om identiteitsdocumentatie bij me te hebben die niet in overeenstemming is met mijn identiteit. De staat New York moet respecteren wie ik ben, me erkennen als niet-binair en me een nauwkeurig rijbewijs geven, ‘zei Saba, afgestudeerd aan de rechtenacademie die zich voorbereidt op het afleggen van het bar-examen, in een verklaring.

In het pak voegt Saba eraan toe dat andere staten, waaronder Pennsylvania, waar Saba eerder als student woonde, een “X” -optie hebben op hun rijbewijs. De staat New York heeft ook niet-binaire inwoners toegestaan ​​om geboorteaktes aan te vragen met geslachtsneutrale markeringen, zei het advocatenkantoor dat Saba vertegenwoordigt, Lambda Legal, in een verklaring.

“Door niet-binaire personen te verbieden nauwkeurige rijbewijzen te hebben, een van de meest gebruikte en toegankelijke vormen van identiteitsdocumenten, beperkt New York hun kansen om volledig aan de samenleving deel te nemen en hun welzijn voortdurend te schaden”, Carl Charles, personeel advocaat bij Lambda Legal, zei in een verklaring.

Cuomo-woordvoerder Rich Azzopardi zei dat de staat overweegt welke veranderingen het kan aanbrengen.

READ  Het Game Changer-programma van Games London gaat naar de GI Investment Summit

“We hebben de klacht die in deze rechtszaak is ingediend niet gezien, maar New York heeft onlangs zijn beleid en vormen gewijzigd om ervoor te zorgen dat de geboorteakten van transgenders en niet-binaire personen hun genderidentiteit nauwkeurig weerspiegelen, en we herzien ook andere overheidsdocumenten ,” hij zei.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *