De WHO beweert dat jongeren de toename van coronavirusgevallen stimuleren

De WHO beweert dat jongeren de toename van coronavirusgevallen stimuleren

Jongeren die nachtclubs en stranden bezoeken, hebben wereldwijd een opleving veroorzaakt in gevallen van coronavirus, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie.

Het aandeel van mensen tussen de 15 en 24 jaar dat besmet is met COVID-19 is volgens de gezondheidsdienst van de Verenigde Naties in ongeveer vijf maanden verdrievoudigd.

“We hebben dit eerder gezegd en we zullen het nog een keer zeggen: jonge mensen zijn niet onoverwinnelijk”, vertelde WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus vorige week aan verslaggevers.

‘Jongeren kunnen besmet raken; jongeren kunnen sterven; en jongeren kunnen het virus doorgeven aan anderen. ‘

Uit een analyse door de WHO van 6 miljoen infecties tussen 24 februari en 12 juli bleek dat het aandeel van 15-24-jarigen steeg van 4,5% tot 15%.

Van de mensen van 5-14 jaar was ongeveer 4,6% geïnfecteerd, een stijging van 0,8% tussen die data, zei het bureau.

Europese landen, waaronder Spanje, Duitsland en Frankrijk – samen met Aziatische landen zoals Japan en Vietnam – hebben gezegd dat veel van de pas besmette jongeren jongeren zijn.

Dat is ook het geval voor de Verenigde Staten, dat de wereldtop heeft met in totaal 4,8 miljoen infecties, aldus de organisatie.

“Jongere mensen zijn over het algemeen minder waakzaam wat betreft maskeren en sociale afstand nemen”, Neysa Ernst, verpleegkundig manager van de biocontainmentafdeling van het Johns Hopkins Hospital vertelde Reuters.

‘Reizen vergroot je kansen om COVID-19 te krijgen en te verspreiden’, zei ze, en jongeren die vaker naar bars of het strand gaan, maar ook naar werk en supermarkten.

Gezondheidsdeskundigen hebben jongeren aangemoedigd om sociaal afstand te nemen, maskers te dragen en drukte te vermijden, en merken op dat mensen zonder symptomen het virus ook kunnen verspreiden.

READ  PlayStation VR-volgcontroller voor Sony PS5-gameconsole

Met postdraden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *