Nu het Pac-12-titelspel in aantocht is, verwelkomt No. 6 University of Oregon USC

Nu het Pac-12-titelspel in aantocht is, verwelkomt No. 6 University of Oregon USC

Media op veldniveau

De op de zesde plaats geplaatste Oregon State zal proberen één wedstrijd dichter bij het bereiken van zijn vierde Pac-12 Championship-wedstrijd in vijf seizoenen te komen, wanneer het zaterdag een bezoek aan Zuid-Californië in Eugene, Oregon verwelkomt.

De Ducks (8-1, 5-1) behielden de zesde plaats in de dinsdag gepubliceerde College Football Playoff-ranglijst, de hoogste van alle teams met één verlies. Ze rollen naar de wedstrijdwinnaars van zaterdag van drie wedstrijden op rij, allemaal met minstens 14 punten verschil, na de 63-19 klap van Cal van vorige week.

Quarterback Bo Nix komt in het spel als een opkomende Heisman Trophy-kandidaat met 2.723 yards op 235 van 301 passes met 25 touchdowns en slechts twee onderscheppingen.

De Knicks haastten zich ook voor vijf touchdowns om de belangrijkste aanval van het land te leiden met 47,4 punten per wedstrijd. USC staat tweede in het land met 45,5 ppg.

De Trojanen (7-3, 5-2) hebben in elk van hun conferentiewedstrijden minstens 32 punten gescoord achter Heisman Trophy-winnaar Caleb Williams.

Mensen lezen ook…

Williams sloeg 27 van de 35 voor 312 yards met drie touchdowns en haastte zich vorige week voor een nieuwe score tegen Washington, maar de verdediging van USC gaf voor de tweede keer in evenveel weken een seizoenshoog in punten op in een verlies van 52-42.

De Trojanen kregen een week geleden 49 punten tegen in een overwinning van één punt op Cal en kwamen naar Oregon nadat ze in vijf van hun laatste zes wedstrijden minstens 41 punten hadden toegestaan.

READ  Barcelona: Xavi: De wedstrijd van Napoli zal het niveau van Barcelona laten zien

De defensieve strijd van het USC leidde zondag tot het ontslag van coördinator Alex Grinch. Defensieve lijncoach Sean Noah en linebackerscoach Brian Odom werden gepromoveerd tot co-defensieve coördinatoren, ter vervanging van Grinch.

“Elke keer dat je zo’n situatie hebt, begin je te kijken naar: ‘Oké, wie wordt de volgende’, op dezelfde manier als je zou doen met een geblesseerde speler”, zei USC-coach Lincoln Riley wekelijks in zijn radioprogramma. . Maandag. “(Noah en Odom) hebben veel ervaring met het coachen van hun posities.”

De nieuwe co-defensieve coördinatoren staan ​​voor een grote taak in de laatste twee wedstrijden van de Trojanen. USC stond 34,5 punten per wedstrijd toe, meer dan enig ander powerconferentieteam behalve Cal.

Bij de nederlaag van vorige week – waardoor de Trojanen deze week in een ‘must-try’-positie terechtkwamen om enige hoop op het behalen van de Pac-12 Championship-wedstrijd te redden – kreeg USC 256 meeslepende yards en vier touchdowns tegen Dillon Johnson uit Washington.

Ondertussen beschikt Oregon State over een van de beste baldragers op de conferentie in Bucky Irving. Hij heeft een gemiddelde van 91,2 yards per wedstrijd, heeft negen touchdowns op de grond gescoord en wint gemiddeld 6,9 yards per carry.

Zaterdag zal niet de eerste keer zijn dat Oregon een gecoördineerde verdediging van Odom ziet. Ducks-coach Dan Lanning merkte op dat Odom een ​​beroep deed op de verdediging bij Oklahoma’s 47-32 Alamo Bowl-overwinning op Oregon in december 2021, voordat Lanning arriveerde. Odom nam de play-calling-taken voor die wedstrijd over nadat de Grinch vertrok om Riley naar Los Angeles te volgen.

READ  Een nieuwe inactieve game gebaseerd op The Office is nu beschikbaar

“Er zullen veel overeenkomsten zijn met sommige dingen die ze al doen”, zei Lanning maandag tijdens zijn persconferentie. “Deze groep zal waarschijnlijk een aantal nieuwe rimpels krijgen die we misschien nog niet hebben gezien. Maar het gaat allemaal terug naar waar voetbal om draait: tackelen, blokkeren, tackles breken, de bal vasthouden.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *