Nu steeds meer mensen videogames downloaden, wat is de toekomst voor retailers?

We zijn nog maar een paar weken verwijderd van Kerstmis en sommige mensen maken zich zorgen of ze die wel kunnen krijgen handen op de nieuwe PlayStation 5 of Xbox. Detailhandelaar van videogames GameStop rapporteert later op de dag de winst over het derde kwartaal en de verwachting is dat ze misschien teleurstellend zijn omdat iedereen op die nieuwe consoles zat te wachten.

Maar nu consumenten steeds vaker games rechtstreeks op hun apparaten kopen en downloaden, hoe ziet de toekomst eruit voor de videogamewinkel?

Het kopen van een nieuwe videogame lijkt steeds meer op het huren of kopen van een film op je tv. Zodra een titel uitkomt, kunt u deze naar uw console downloaden en onmiddellijk afspelen.

Maar Michael Pachter van Wedbush Securities zei dat er nog steeds veel mensen zijn die het fysieke product kopen.

“Sommige mensen hebben eigenlijk geen internettoegang op hun consoles, hebben ze in een kelder of op zolder. Sommige mensen geven hun schijven graag weg als ze klaar zijn. Sommige mensen nemen ze graag mee naar het huis van hun vriend en spelen met hun vrienden, ”zei hij.

En sommige mensen verkopen games terug aan GameStop om een ​​deel van de kosten terug te verdienen.

Joost van Dreunen van New York University zei dat winkels zoals GameStop er baat bij hebben gehad een soort showroom te zijn voor nieuwe consoles en nieuwe games waar uitgevers en fabrikanten dol op zijn.

Maar, zei hij, dat model wordt oud.

“Als je blijft doen alsof internet geen echt onderdeel van het bedrijf is en een plek waar mensen over inhoud leren en het willen proberen en eraan willen besteden, zul je je bedrijfsmodel alleen maar zien krimpen, ”Zei van Dreunen.

READ  Maak je klaar voor voetbal: de wedstrijden van deze week om naar te kijken, voorspellingen

Hij zei dat gamefabrikanten hun systemen nu uitrusten met meer geheugen, zodat spelers nieuwe titels kunnen downloaden en de winkel kunnen omzeilen.

Als een nieuwsorganisatie zonder winstoogmerk hangt onze toekomst af van luisteraars zoals u die geloven in de kracht van publieke journalistiek.

Uw investering in Marketplace helpt ons paywall-vrij te blijven en zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot betrouwbaar, onbevooroordeeld nieuws en informatie, ongeacht of ze kunnen betalen.

Doneer vandaag – in welk bedrag dan ook – om Marketplace Investor te worden. Uw inzet maakt nu meer dan ooit een verschil.

More from Madison Garrett

Nintendo begint een juridische strijd tegen Real World Bowser

Elke fan van Nintendo-games en -apparaten kan je vertellen dat de beroemdste...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *