Nummer 1 South Carolina scoort niet en herstelt leider Cardoso in de volgende twee Olympische kwalificatiewedstrijden

Nummer 1 South Carolina scoort niet en herstelt leider Cardoso in de volgende twee Olympische kwalificatiewedstrijden

Nummer 1 South Carolina moest het het grootste deel van de eerste helft tegen Mississippi doen zonder topscorer en rebounder Camila Cardoso.

De Gamecocks zullen haar de komende wedstrijden missen.

Cardoso zal deze week vertrekken om zich bij het Braziliaanse nationale team te voegen voor de Olympische kwalificatiewedstrijden en zal de volgende twee thuiswedstrijden van de Gamecocks tegen Missouri op donderdagavond en nr. 11 UConn op 11 februari missen, zei coach Don Staley.

“We willen de beste spelers in ons team”, zei Staley. “Maar soms zijn de beste spelers de beste spelers die een ander land vertegenwoordigen. Toen we haar aanstelden, zeiden we: als er een mogelijkheid is om met je nationale team mee te gaan, ga dan met je nationale team.”

Brazilië is gastheer van een van de toernooien met vier teams die dienen als Olympische kwalificatietoernooien. De Braziliaanse nationale ploeg staat voor een lastige groep met Duitsland, Servië en Australië in de groep. De drie beste teams kwalificeren zich voor de Spelen van Parijs deze zomer.

“Het geeft ons een goed gevoel”, zei Staley, de Amerikaanse Olympische coach voor de Spelen van Tokio in 2021.

De 1,80 meter lange Cardoso was de beste speler van de Gamecocks en koploper voor de Southeastern Conference Player of the Year, met een gemiddelde van 13,7 punten en 10 rebounds per wedstrijd dit seizoen.

De waarde ervan werd zondag duidelijk in de 85-56 overwinning op Mississippi. Cardoso kreeg twee snelle fouten en moest het grootste deel van de eerste twee kwartalen blijven zitten toen de rebellen binnen 32-31 kwamen bij het ingaan van de rust.

READ  Bright Memory: Infinite - een technisch indrukwekkende actiegame die is getest op consoles uit de PS5- en Xbox-serie

Toen Cardoso terugkeerde naar het veld, bouwde ze een voorsprong van 16-2 op toen South Carolina (21-0, 9-0 SEC) de controle overnam in een overwinning van 85-56.

Cardoso zal gemist worden, zei Staley. Maar haar tijd op de bank in de eerste helft leverde South Carolina-aanvallers als Ashlyn Watkins, Chloe Kitts en Sania Feagin meer minuten op terwijl ze zich voorbereidden om Cardoso's punten, rebounds en blocks goed te maken.

“Niemand heeft zo'n velgbeschermer als zij”, zei Mississippi-coach Yolett McPhee-McQueen.

South Carolina zal het de komende twee wedstrijden zelf ontdekken.

___ AP universiteitsbasketbal: https://apnews.com/hub/ap-top-25-college-basketball-poll En https://apnews.com/hub/college-basketball

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *