Starfield komt naar verluidt naar PS5 terwijl de Xbox-strategie in 2024 verandert

Starfield komt naar verluidt naar PS5 terwijl de Xbox-strategie in 2024 verandert
Ethan Dean

Interne bronnen van Xbox geven aan dat Starfield naar PlayStation 5 komt in een ongekende strategische revisie van Microsoft.

De afgelopen weken deden geruchten de ronde dat een aantal first-party Xbox-exclusives op concurrerende platforms zoals de PlayStation 5 en Nintendo Switch zullen verschijnen. De twee belangrijkste onderwerpen van deze geruchten zijn Hi-Fi Rush en Sea of ​​Thieves.

Hoewel deze exclusieve games die mogelijk op platforms van derden terechtkomen een enorme klap zullen zijn voor Xbox-fanaten, is het overheersende gevoel dat grote exclusieve games alleen voor Xbox moeten blijven. In het bijzonder Bethesda's enorme ruimte-RPG Starfield, de grootste lancering van de ontwikkelaar ooit.

Artikel gaat verder na advertentie

Op het moment dat deze geruchten zich verspreidden, leek het idee dat Starfield zijn exclusiviteit zou verliezen belachelijk, maar dat is mogelijk veranderd. Een exclusief rapport van een vertrouwde publicatie XboxEra Xbox-insiders hebben naar verluidt bevestigd dat Starfield op PlayStation 5 zal verschijnen.

Xbox-insiders geven details over de PS5-release van Starfield

XboxEra meldt details dat interne bronnen, die ervoor kozen anoniem te blijven, de outlet een lijst met exclusieve Xbox-games gaven die gepland zijn om op andere platforms te verschijnen. Bovenaan deze lijst staat Starfield, dat op PlayStation 5 verschijnt na de release van de eerste grote DLC.

Artikel gaat verder na advertentie

“Volgens bronnen begrijpen we dat Microsoft momenteel van plan is om Starfield op PlayStation 5 uit te brengen, na de release van de reeds aangekondigde Shattered Space-uitbreiding voor Xbox en PC”, onthulde John Clarke van XboxEra. “We hebben ook vernomen dat Microsoft extra heeft geïnvesteerd in PlayStation 5-ontwikkelkits om de voortdurende ontwikkelingsinspanningen te ondersteunen – wat nog meer olie op het vuur gooit.”

Het uitbrengen van meerdere Xbox-exclusives op concurrerende platforms vertegenwoordigt een radicale verandering in de eerdere strategie van Microsoft. Volgens een XboxEra-rapport was er “hevig intern debat” over de vraag of dit de juiste zet was.

Artikel gaat verder na advertentie

Ondanks dit debat lijken de argumenten voor het terugwinnen van potentieel verloren inkomsten door het vergroten van de beschikbaarheid van exclusieve producten de overhand te hebben gehad. Of de mogelijke ineenstorting van de exclusiviteitsbarrières door Sony zal worden beantwoord, blijft onbekend.

Bethesda Softworks

De release van Starfield op PS5 zou een grote verandering in het console-gaminglandschap kunnen betekenen.

De Shattered Space-uitbreiding van Starfield staat gepland voor ergens in 2024, hoewel het exacte tijdstip momenteel niet is aangekondigd. Dit betekent dat we Starfield vóór het einde van het jaar op PlayStation 5 zouden kunnen zien.

De mogelijke lancering van een exclusieve Starfield-game op PlayStation 5 is voor de meeste gamers een spannend vooruitzicht. Kunnen we iconen als Master Chief of Marcus Fenix-crossover zien?

Artikel gaat verder na advertentie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *