NVIDIA DLSS 2 verslaat AMD FSR 2 in 26 gametests door HardwareUnboxed

NVIDIA DLSS 2 verslaat AMD FSR 2 in 26 gametests door HardwareUnboxed

NVIDIA DLSS 2 presteerde beter dan AMD FSR 2 in 26 games, wat de superieure implementatie van de upgrade door het groene team aantoont.

Het is een regelrechte strijd tussen AMD FSR 2 en NVIDIA DLSS 2 om te zien wie beter is voor gamers

In de huidige pc-games kunnen gamers AMD FSR 2 en NVIDIA DLSS 2 opschalingstechnologieën gebruiken om snellere prestaties te krijgen met minimale opoffering van de beeldkwaliteit. Deze upgradetechnologieën zijn er in verschillende modi, waardoor gebruikers kunnen instellen wat het beste werkt voor hen en de apparaten die ze gebruiken.

Op dit moment zijn er 260 games/apps die NVIDIA’s DLSS 2 ondersteunen en 110 games/apps die FSR 2 ondersteunen. Dat is absoluut een enorme lijst met games en apps om de twee genoemde technologieën te vergelijken, maar HardwareUnboxed heeft een test uitgevoerd onder 26 recente AAA-titels om te zien welke het beste werkt in termen van prestaties en kwaliteit.

Opgemerkt moet worden dat het personeel van Wccftech deze prestatiestatistieken niet heeft gepland en dat ze zijn verbonden met HardwareUnboxed. Enige voorkeur voor een bedrijf door HardwareUnboxed in de volgende video weerspiegelt niet Wccftech.

In de video vergelijkt HardwareUnboxed de prestatie- en kwaliteitsmodi van AMD FSR 2 en NVIDIA DLSS 2 bij 1440p en 4K. Aan het begin van de video wordt vermeld dat het combineren van de resultaten voor alle instellingen en resoluties leidt tot 104 individuele resultaten. Bovendien zal Hardware Unboxed kijken naar een hogere beeldkwaliteit dan framesnelheden in de resultaten, aangezien beide upgradetechnologieën bijna verwaarloosbare prestaties leveren.

Een ander feit dat in de video hierboven wordt genoemd, is hoe beide bedrijven de DLL’s vervangen door hun eigen eigen bestanden. Dit geeft elk bedrijf een oneerlijk voordeel ten opzichte van het andere, dus Hardware Unboxed bevestigde dat er tijdens de test geen DLL-wijzigingen zijn aangebracht om een ​​nauwkeuriger resultaat te geven dan zowel AMD als NVIDIA.

READ  Dying Light 2 Steam-lancering verviervoudigt bijna de originele top ooit

Het registersysteem van Hardware Unboxed is als volgt:

  • DLSS++ (aanzienlijk beter)
  • DLSS++ (relatief beter)
  • DLSS+ (iets beter)
  • obligatie
  • FSR+ (iets beter)
  • FSR++ (relatief beter)
  • FSR +++ (aanzienlijk beter)

Met het bovenstaande benchmarksysteem kunnen gebruikers zien wat meer geschikt is voor AMD of NVIDIA en gemiddeld, aangezien beide bedrijven vergelijkbare resultaten lieten zien.

De onderstaande grafiek toont de resultaten van het testen van 26 titels, waarbij alleen NVIDIA DLSS 2 betere resultaten liet zien dan AMD FSR 2. Vijf titels waren identiek wat betreft prestaties en kwaliteit. Tegelijkertijd waren twaalf titels redelijk gunstig voor DLSS, nog eens zeven waren redelijk goed voor DLSS 2 en twee waren het beste voor DLSS 2 boven AMD’s FSR 2. AMD kwam nooit opdagen in de resultaten voorafgaand aan DLSS 2.

AMD FSR 2 versus NVIDIA DLSS 2 bij 4K (Afbeelding tegoed: HardwareUnboxed):

AMD FSR 2 versus NVIDIA DLSS 2 bij 2K (Afbeelding tegoed: HardwareUnboxed):

Als we het verder uitsplitsen, toont het volgende diagram de tests met elke gametitel, waarbij de donkere gebieden de voorkeur geven aan NVIDIA-technologie, en met de lichtere secties die afwijken van NVIDIA, zij het enigszins, maar nog steeds de voorkeur geven aan NVIDIA DLSS 2 boven AMD FSR 2.

Acht titels in 4K-kwaliteit en -prestaties toonden een gelijkspel voor beide bedrijven, maar NVIDIA was de duidelijke winnaar in deze test. Dus waarom zou een gebruiker na deze resultaten voor AMD kiezen? De DLSS 2-technologie van NVIDIA wordt niet op alle grafische kaarten ondersteund, in tegenstelling tot AMD FSR 2, dat op alle huidige GPU’s wordt ondersteund. Bovendien wordt AMD FSR 2 ondersteund door low-power iGPU’s en graphics, in tegenstelling tot NVIDIA’s RTX GPU’s die alleen DLSS 2-upgradetechnologie ondersteunen.

READ  De Stadia-controller van Google ondersteunt nu USB-C-headsets en hoofdtelefoons

De resultaten werden ook schever toen NVIDIA framegeneratie toevoegde aan de nieuwste versie van het DLSS-upgradeprogramma. Dit is alleen beschikbaar voor de nieuwste grafische kaarten uit de RTX 40-serie van het bedrijf, niet voor oudere generaties of grafische kaarten van AMD. Aan de andere kant zal AMD een nieuwe versie van zijn FSR-technologie hebben, FSR 3, die een vergelijkbare boost aan framesnelheden zal geven als de huidige DLSS-technologie van NVIDIA en die naar verwachting zal worden ondersteund door huidige en eerdere Radeon grafische kaarten.

Dat is absoluut een hoop hard werk van HardwareUnboxed om AMD FSR 2 te vergelijken met NVIDIA DLSS 2-technologie.Er komen elke maand nieuwe titels uit die deze upgrades ondersteunen en zelfs de upgraders zelf ontvangen updates binnen de specifieke versie die bijdragen aan betere kwaliteit en hogere prestaties . We moeten vermelden dat hoewel Intel’s XeSS is weggelaten, we deze graag in toekomstige tests zouden willen zien, ook al is de lijst met games niet zo groot als die van NVIDIA en AMD.

bron: HardwareUnboxed (Youtube); Kaarten filmpje

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *