Microsoft schakelt emulators uit voor gedownloade games op Xbox

Microsoft schakelt emulators uit voor gedownloade games op Xbox

Microsoft heeft de emulatie van klassieke games voor de Xbox Series X/S beperkt.

Hoewel lang verbieden(opent in een nieuw venster) Bij game-emulatie konden gebruikers emulators installeren die klassieke PlayStation 2- en GameCube-games op Xbox-consoles speelden. Als ArsTechnica rapporten(opent in een nieuw venster)Voorafgaand aan de campagne konden mensen emulator-applicaties openen en installeren via directe links die toegankelijk waren via de Edge-browser van de console.

En als Gamekrater notities(opent in een nieuw venster)Emulators zoals RetroArch, PPSPP en DuckStation konden worden geïnstalleerd via de Microsoft Store op Xbox, voordat Microsoft ze begon te verwijderen. Microsoft heeft nu het gebruik van emulators in de standaard Xbox-winkelmodus volledig uitgeschakeld.

Volgens ArsTechnica proberen gebruikers emulators naar een bestand te downloaden Xbox-console Ik krijg foutmeldingen met de tekst: “Deze game of app kan niet worden gestart. De game of app die je probeert te starten, schendt het Microsoft Store-beleid en wordt niet ondersteund.”

Als reactie op het harde optreden werd een legale emulator gamr13 genoemd tjilpen(opent in een nieuw venster): “De afgelopen jaren hebben we canonieke simulaties gepromoot op een populair platform waar mensen echt van hebben genoten. Het is echt jammer om te zien dat Xbox simulaties op zich neemt van degenen die de ontwikkelaarsmodus niet kunnen betalen of niet hebben de middelen om het te kopen. Dit is een schot in het gezicht.”

Aanbevolen door onze redactie

Emulators kunnen nog steeds worden gespeeld via de Xbox Developer Mode, maar dit kost $ 20 en is niet in alle markten beschikbaar. In nieuws dat voor sommigen misschien welkom is, zegt Ars dat consoles die volledig offline zijn gebleven en geen recente systeemupdates hebben gedownload, mogelijk nog steeds eerder gedownloade emulators kunnen gebruiken.

READ  Wraak nemen in Yars: Recharged

in Verklaring aan Kotaku(opent in een nieuw venster) Over deze stap zei Microsoft: “We zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van onze mechanismen voor het beoordelen en implementeren van handhavingsmaatregelen op inhoud die in de Store wordt verspreid om naleving van ons Microsoft Store-beleid te waarborgen.”

Ontvang onze beste verhalen!

Abboneer op Wat is er nu nieuw Om onze topverhalen elke ochtend in je inbox te bezorgen.

Deze nieuwsbrief kan advertenties, aanbiedingen of gelieerde links bevatten. Abonneren op een nieuwsbrief geeft aan dat u hiermee akkoord gaat gebruiksvoorwaarden En privacybeleid. U kunt zich op elk moment afmelden voor nieuwsbrieven.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *