Waarom Rennsport niet alleen een GT3-simulator was of ooit zal zijn

Waarom Rennsport niet alleen een GT3-simulator was of ooit zal zijn

Met het aanbreken van ESL R1 – de op knock-out gebaseerde race-esports-esports-serie die persoonlijke LAN-evenementen combineert met online racen en een prijzenpot van $ 500.000 – hebben veel leden van de race-simgemeenschap met arendsogen vier GT3’s opgemerkt, en dat is alles.

Omdat de concurrentie het Rennsport-platform gebruikt, een game die nog in ontwikkeling is, is het een etalage geworden die dient als voorproefje van de aankomende titel.

Maar net als bij de kerstshow in Harrods zijn de meeste tentoongestelde voorwerpen onbereikbaar. Dit keer niet vanwege de exorbitante prijzen, maar omdat de gesloten bèta opnieuw is uitgesteld en de definitieve releasedatum in nevelen gehuld blijft.

Verre van de gelukkige journalisten, makers van inhoud en uitgenodigde esports-teams, kun je het niet spelen.

Dit is natuurlijk de norm voor de overgrote meerderheid van videogames, enkele onbepaalde maanden voor de lancering. Het ontwikkelingswerk gaat gestaag door, maar wat Rennsport anders maakt, is dat dit meestal in het duister tast.

Wat de mysterieuze mensen van Kunos Simulazioni ook koken voor het komende jaar, het is bijvoorbeeld nog niet eens officieel gedoopt. In de financiële rapporten van het moederbedrijf staat simpelweg “Assetto Corsa Second Edition…”

Publiciteit van de Rennsport ‘Summit 1’ van vorig jaar en de lopende ESL R1-competitie toonden de wereld dat de codebase speelbaar is, en niet alleen dat, levensvatbaar genoeg om te worden gebruikt in esports. Dit brengt het indrukwekkend dicht bij, en wat het publiek tot nu toe heeft gezien, een op GT3 gebaseerde simulator.

Wat weer leidde tot opmerkingen als:

“Ik nog steeds een beetje verward Maar waarom de GT3, heeft RENNSPORT een soort USP ten opzichte van het andere GT3-gerichte segment? “

READ  Geschiedenis van Xbox Series X-voorraadaanvulling: hier is wanneer u de Microsoft-console moet kopen - download het snel

“Dat zijn we al ik heb veel Een geweldige GT3-simracegame… het is tenslotte een saaie categorie! “

“zoals het is nu staanHet is weer een mooie GT3-simulator.”

Maak je geen zorgen, Rennsport zal veelzijdiger zijn dan dat.

Regensport Mercedes-AMG GT3

Terug in München in juni 2022 was de Porsche Mission R berijdbaar op het Goodwood Festival of Hillclimb Speed.

GT3 AMG’s, BMW’s met de Hockenheimring, Spa-Francorchamps en ten slotte de GP-lay-out van de Nürburgring spelen op safe.

Maar de elektrische Porsche en Goodwood zijn allesbehalve, en dat zou een constante herinnering moeten zijn dat de Ren Sport raar en prachtig kan zijn.

“Het wordt niet alleen een GT3, er zullen meer auto’s komen”, vertelde Maurice Hebecker, CEO van Rennsport, destijds 10 maanden geleden aan Traxion.GG.

“Er zullen futuristische auto’s zijn, er zullen historische auto’s zijn en hopelijk wat auto’s met open wielen.

“Dus we staan ​​er echt voor open om te doen wat nodig is om een ​​geweldige sport te creëren en de gemeenschap gelukkig te maken.”

Vanaf het begin was het duidelijk dat Rennsport een divers rooster zou hebben – en dat was voordat plannen om een ​​legale modding-scene te creëren zelfs maar werden aangeroerd.

Maar toen zorgde de ESL R1 voor meer bekendheid, en van daaruit groeide het gevoel dat het in zekere zin gewoon een GT3 zou worden.

Hetzelfde gevoel werd eerder dit jaar herhaald voorafgaand aan de inaugurele ESL R1-ronde, en dit keer precies rond niet-Duitse auto’s.

Auto’s uit deze regio zijn geweldig, maar Reign Sport heeft tot nu toe alleen Audi, Porsche, Mercedes-AMG en BMW aangeboden.

READ  Apex Legends vraagt ​​spelers om de modus te stoppen
Bevestigde Porsche 911 GT3 R (992) met Rainsport 03

“Die zullen er zeker zijn [a] Hebecker vertelde Traxion.GG in februari 2023:

“Het is een ‘beveiligingsauto’ van mijn kant. Het is ook een nieuwe autopartner, en zeker niet uit Europa.”

“Er zullen alle grote autopartners aanwezig zijn, maar ook alle premium sportwagenfabrikanten.”

De berichten van deze VIP’s waren vanaf dag één duidelijk. Ja, GT3-auto’s zijn een belangrijk onderdeel van Reigns Sport om haar sportieve inspanningen te ondersteunen.

Maar neem de ESL R1 niet voor lief, ervan uitgaande dat dat “alles” is dat een simrace-titel te bieden heeft. Het zal ruimer zijn.

ESL R1, ronde twee: Rogers domineerde Porsche Coanda Esports

De uitdaging op dit moment is dat visuele representaties van deze andere voertuigen ontbreken, en meer dan ooit spreken foto’s en video’s.

Nu we de rest van 2023 ingaan, wachten we reikhalzend uit naar deze extra soorten auto’s, en we zijn er zeker van dat de kritiek op Rennsport volgend jaar om deze tijd “weer een GT3-sim” te zijn, een verre herinnering zal zijn.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *