Nvidia voegt eerste DLSS VR-titels toe, waaronder No Man’s Sky

No Man’s Sky was een van de eerste VR-games die Nvidia DLSS-ondersteuning kreeg voor frame rate en resolutie-optimalisatie op pc-luidsprekers.

DLSS staat voor Deep Learning Super Sampling en is gemaakt door Nvidia om de prestaties en visuele getrouwheid van pc-games te verbeteren en tegelijkertijd de eisen die u aan het apparaat stelt te verminderen. Het display gebruikt AI om afbeeldingen met een hoge resolutie te krijgen die vergelijkbaar zijn met de originele weergave zonder het meeste beenwerk te doen. De extra overhead kan vervolgens worden gebruikt om andere gebieden te verbeteren, zoals de framesnelheid. We hebben de technologie nog niet in een van de VR-games gezien, maar er was veel vraag in de PC VR-gemeenschap.

Bekijk het onderstaande voorbeeld van No Man’s Sky-ontwikkelaar Hello Games, die niet in virtual reality werkt. Het spel wordt naast elkaar weergegeven op de 2060 Super-kaart bij hoge instellingen. Met DLSS ingeschakeld, kan de game de framesnelheid bijna verdubbelen, van de top 30 seconden naar het midden van de jaren zeventig. Een bericht van Nvidia zelf beweert echter dat de game 90 fps draait op Ultra-instellingen met de 3090-kaart wanneer de instelling is ingeschakeld.

Andere games die vandaag ondersteuning toevoegen, zijn STALKER-achtige VR FPS, Into The Radius en de diepgaande mech-sim, Wrench.

Sommige gebruikers meldden prestatieproblemen met de VR-ondersteuning van No Man’s Sky toen het een paar jaar geleden op pc werd gelanceerd, dus het zal interessant zijn om te zien of deze technologie een grote impact heeft op de game. Het is niet de enige grote update die VR-ondersteuning voor de game onlangs heeft gezien – op PSVR kan de PS4-versie van de game hiervan profiteren. Werkt op PS5 Om verbeterde nauwkeurigheid te leveren.

READ  Breath of the Wild 2 zou eerder worden vrijgegeven dan we dachten

Written By
More from Aubrey Mason

Anil Kumble vertelt over zijn iconische 100 in testcricket in de Oval in 2007

Anil Kumble leverde positieve resultaten op tijdens zijn eenjarige loopbaan als coachReuters...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *