Nvidia’s inkomsten om momentum te maken of te breken (NASDAQ: NVDA)

Nvidia (NVDA) is tot nu toe een van de beste presteerders in de halfgeleider geweest, en ook een van de populairste momentumaandelen. De aandelen zijn YTD bijna verdubbeld en zijn sinds maart bijna $ 300 gestegen. Kwartaalinkomsten staan ​​om de hoek, woensdag na kantooruren gepost, en het rapport kan de hoge vlucht van Nvidia maken of breken.

Gegevens door YCharts

Het bedrijf heeft een lange weg afgelegd sinds de ellende van 2018 en 2019 en ligt op schema om de winstgroei te blijven vertonen – de winst per aandeel voor het kwartaal zal naar verwachting in de buurt van $ 2 per aandeel komen, rond het niveau van de cijfers van Q1 2019. Nvidia heeft op jaarbasis een veelbelovende groei doorgemaakt in zowel GPU / datacenters als gaming, maar de omzetgroei van datacenters was veel hoger.

Van de Q1 resultaten, Zag Nvidia 80% op jaarbasis groeien in datacenterinkomsten tot $ 1,14 miljard en de introductie van de A100 GPU en andere productlanceringen. De game-inkomsten stegen met 27% joj (maar daalden met 12% op QoQ-basis) tot $ 1,34 miljard, terwijl het bedrijf ook meer dan 100 nieuwe modellen laptops aankondigde met GeForce- en RTX-GPU’s.

Veel van die kracht zal waarschijnlijk worden voortgezet in het tweede kwartaal en tot aan het einde van het jaar, met nieuwe console-releases later in het jaar en een nieuwe chiprelease die voor een paar weken gepland staat om de groei verder te vergroten.

De datacentergroei van Nvidia zou relatief onomstreden moeten blijven in termen van AI, ongeacht de stappen die Intel (INTC) maakt met Tiger Lake en Xe LP. Nvidia heeft “een heel ecosysteem vol bibliotheken en modellen die speciaal voor [the] CUDA-architectuur, “en dat te combineren met de vooruitgang die het bedrijf boekt op het gebied van deep learning (zoals DLSS 2.0) zouden de groeipercentages onder controle moeten houden en tegelijkertijd de concurrentie van Intel moeten afweren.

READ  Apple's enorme iPhone 12-upgrade plotseling bevestigd

De A100 heeft ook de “grootste sprong in generatieprestaties ooit … met een sterke acceptatie door toonaangevende hyperscalers”, die naar verwachting in het kwartaal zal doorgaan. De lancering van de A100 en aanverwante producten heeft een hoge waarde in de kwartaalresultaten – de aankomende resultaten zouden de inkomsten van datacenters voor het eerst boven gaming kunnen zien stijgen, waarbij de inkomsten van Mellanox ook vanaf dit kwartaal zouden bijdragen, nadat de overname uiteindelijk was afgerond.

Gamen mag nog steeds niet worden overschaduwd. Nvidia’s kracht in gaming komt net voor de lancering van nieuwe consoles en na de uitbreiding van GeForce Now, laptops met RTX-processors en de lancering van Minecraft met RTX en DLSS 2.0. Toch is het onwaarschijnlijk dat gaming dezelfde sterke punten zal hebben als in het eerste kwartaal, met de relatieve versoepeling van de bestellingen voor thuisblijven die de toename van videogames en schermtijd hebben aangewakkerd.

In het eerste kwartaal was er een sterke vraag in gamingproducten, en Q2 zou vergelijkbare sterke punten in de vraag moeten laten zien met de releases die sinds Q1 zijn gemaakt. Maar als ‘thuis blijven’ [was] met> 50% toename van het aantal gespeelde uren op het GeForce-platform, “heeft de geleidelijke heropening van de economie waarschijnlijk geleid tot een afname van het aantal gespeelde uren. Minecraft met RTX zou wat kracht kunnen brengen, maar hogere prestatiestatistieken van RTX en van DLSS 2.0 zouden inkomsten kunnen opleveren voor gaming een back-up van 10% of zo QoQ.

Inkomstenbijdragen van ProViz, auto en OEM / IP, hoewel redelijk, kunnen dit kwartaal nog steeds worden belemmerd.

READ  Federale rechter verwerpt enkele claims van Apple in de strijd tegen Epic Games

ProViz haalt het grootste deel van zijn inkomsten uit “media en entertainment, architectuur, engineering en constructie, [and] openbare sector. “Hoewel de overgang naar thuiswerken werd gecompenseerd door de behoefte aan werkplekken in” gezondheidszorg, media en entertainment en hoger onderwijs “, hebben bouw en techniek waarschijnlijk nog steeds weinig effect op de vraag. ProViz is dat in staat om op de lange termijn kracht te vinden van “uitbreiding van creatieve en ontwerpworkflows [and] mobiele werkstations. “

Auto zal hoogstwaarschijnlijk de achterblijver zijn van de inkomstenbronnen voor Nvidia. De kwartaalinkomsten zijn vrijwel ongewijzigd gebleven sinds het derde kwartaal van 2019, en sinds ‘informatainment’ en autonome auto-uitgaven naar verwachting afnemen voor de komende kwartalen, “ziet het bedrijf misschien niet dezelfde 22% CAGR binnen auto.

China en Taiwan zijn de twee van Nvidia toonaangevende geografische segmenten door inkomsten, en hoewel China in het eerste kwartaal zwaar werd getroffen door hun lockdowns, had een relatief snelle heropening van het land de spanningen in de toeleveringsketen moeten verminderen en de vraag naar gaming opnieuw moeten stimuleren. De twee samen zijn goed voor ongeveer de helft van de inkomsten van Nvidia, dus de kracht die werd aangetrokken door de heropening en de vraag naar gaming zou de totale inkomsten met 5% of 6% (~ $ 150 miljoen) moeten doen stijgen.

Het momentum van Nvidia is niet onopgemerkt gebleven – het heeft hoge prijsdoelen voor Street ontvangen van $ 500 tot $ 540, vooruitlopend op wat sterke inkomsten zouden kunnen zijn, aangedreven door gamen in de rug en datacenter sterke punten. Aangezien dat waarschijnlijk het geval is, hebben aandelen misschien al veel van het goede nieuws meegekregen, handelend net onder $ 500 en 7,5% onder een marktkapitalisatiedrempel van $ 300 miljard.

READ  Oculus Quest v32 verbetert het delen van media en Oculus-mobiliteit

Een sterk winstrapport is nodig om het momentum gaande te houden, aangezien Nvidia sinds 24 maart bijna 5 maanden achter elkaar boven het 20-dagen voortschrijdend gemiddelde is gesloten. Als de inkomsten zo sterk zijn als verwacht, gezien de nieuwe releases in gaming, de relatieve geografische sterkte in China en Taiwan, de groei van datacenters bovenop de A100 en voorafgaande aankomende chipreleases, is er niets dat Nvidia ervan weerhoudt om tegen de $ 530-550 te kruisen. eind september, of zelfs tot $ 600 + tegen het einde van het jaar. Als de prestaties of groei in datacenters echter achterblijven bij de verwachtingen of als gaming-tegenwind een betekenisvolle YoY-groei verhindert vanwege de overgang naar “normaal” buitenshuis, zou Nvidia’s pad teruggaan naar de door het voortschrijdend gemiddelde gecreëerde ondersteuning.

Openbaarmaking: Ik / wij hebben geen posities in genoemde aandelen en zijn niet van plan om binnen de komende 72 uur posities te starten. Ik heb dit artikel zelf geschreven en het geeft mijn eigen mening weer. Ik ontvang er geen vergoeding voor (behalve van Seeking Alpha). Ik heb geen zakelijke relatie met een bedrijf waarvan de aandelen in dit artikel worden genoemd.

Written By
More from Lesley Curry

De beste iOS-, iPadOS- en macOS-functies die Apple niet op het podium heeft aangekondigd

een appel Hij had maandag een WWDC-keynoteHet liet de grote nieuwe functies...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *