Spelconsoles vergeleken: Xbox One X, PlayStation 4 Pro, Nintendo Switch

Getoonde producten worden onafhankelijk geselecteerd door ons redactieteam en we kunnen een commissie verdienen voor aankopen die via onze links worden gedaan; de detailhandelaar kan ook bepaalde controleerbare gegevens ontvangen voor boekhoudkundige doeleinden.

Computerspelletjes hebben een lange weg afgelegd van Pong en Pac Man, genererend $ 35 miljard dollar aan inkomsten in 2019. Het is veilig om te zeggen dat games mainstream zijn geworden, maar als je al een tijdje geen controller hebt opgepikt, voel je je gemakkelijk verloren.

Nintendo, Sony en Microsoft zijn nog steeds de drie belangrijkste spelers op het gebied van de thuisconsole (gaming-pc’s zijn een heel ander beest), maar hun systemen (de Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch) zijn allemaal verschillend. Door voorrang te geven aan bepaalde functies of zich te richten op specifieke soorten gamers, heeft elke consolemaker een grote niche voor zichzelf gecreëerd.

Als je weer wilt beginnen met consolegamen, maar niet weet waar je moet beginnen, hebben we hieronder de voor- en nadelen van elk spel opgesomd, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat zijn de beste gameconsoles?

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste videogameconsole voor u; hieronder staan ​​de belangrijkste, die we hebben overwogen terwijl we deze lijst aan het onderzoeken waren.

Maximale resolutie: Alle onderstaande gameconsoles kunnen games spelen in HD (1080P), maar sommige hebben genoeg grafische pk’s om gaming in 4K te ondersteunen. Als je een … hebt 4K-tv, zal de sprong in grafische kwaliteit gemakkelijk te zien zijn.

Online dienst: Met elke moderne gameconsole kun je bepaalde games online spelen met je vrienden, maar je moet je allemaal aanmelden voor een betaald abonnement voor deze functie. Deze services – PlayStation Plus, Xbox Live Gold en Nintendo Switch Online – worden geleverd met extra voordelen, zoals toegang tot gratis games of grotere kortingen tijdens de verkoop van digitale games.

Intern opslag: Een van de grootste veranderingen in console-gaming is de mogelijkheid om digitale kopieën van games te downloaden in plaats van naar de winkel te gaan. De Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch hebben allemaal digitale storefronts waarmee je games kunt spelen op het moment dat ze worden uitgebracht. Het nadeel is dat je de interne opslag van je console moet beheren om ervoor te zorgen dat je genoeg ruimte hebt voor al je games. Als je opraakt, het upgraden van de opslag in de spelconsoles hieronder is vrij eenvoudig.

Exclusieve spellen: Alle drie de consoles voor videogames voor thuis hebben een diepe bibliotheek met games, waarvan er vele beschikbaar zijn op twee of meer platforms. Maar elke console heeft een handvol exclusieve titels die je alleen op dat systeem kunt spelen. Exclusieve consolegames halen zelden andere platforms, dus als er een game is die je echt wilt spelen, zorg er dan voor dat deze beschikbaar is op het systeem dat je kiest.

1. Beste algemeen: Nintendo Switch

Amazon

De Nintendo Switch is een groot succes sinds de lancering in 2017, waarbij alle vorige systemen van Nintendo, op twee na, overtroffen werden en vaak bovenaan de bestverkopende consolekaarten stond. Het is de enige console in onze gids die geen games kan spelen in 4K, tikt op 1080P, maar het relatieve gebrek aan vermogen doet er niet toe vanwege de selectiekader: de mogelijkheid om te ‘schakelen’ tussen een thuis- en draagbare game zijn troosten.

De Switch zelf is een tablet met een 6,2 inch 720P-scherm. Twee controllers, die Nintendo Joy-Con noemt, zijn aan de zijkanten bevestigd. De Joy-Con kan eraf worden geschoven, zodat u lokale multiplayer-games kunt spelen zonder extra controllers mee te nemen. In draagbare modus krijgt de Nintendo Switch ongeveer vijf uur batterijduur (de games die je speelt, de helderheid van je scherm en je wifi- en Bluetooth-instellingen zullen een groot verschil maken), wat een flinke hoeveelheid tijd is. U kunt de batterijduur van de switch aanzienlijk verlengen door deze op een powerbank met een USB-C PD-poort erop.

Je kunt de Switch exclusief in handheldstijl spelen, of hem op je tv aansluiten met een dock dat Nintendo bij de console heeft geleverd. In gedockte modus kan de Switch games spelen tot 1080P.

Puur technisch gezien is de Switch niet zo opzichtig als zijn concurrentie. Het heeft slechts 32 GB interne opslag (hoewel je gemakkelijk meer kunt toevoegen door een Micro SD kaart) en het ondersteunt geen 4K-gaming. Maar de mogelijkheid om uw videogames van consolekwaliteit overal mee naartoe te nemen, is behoorlijk aantrekkelijk. Dat is vooral zo omdat sommige van de meest geïnspireerde games van Nintendo, zoals Animal Crossing: New Horizons en Super Mario Odyssey zijn Switch-exclusives. De online service van de console, genaamd Nintendo Switch Online, kost slechts $ 19 per jaar, en is inclusief a la carte toegang tot een bibliotheek met ongeveer 40 Nintendo- en Super Nintendo-spellen.

Door het hybride karakter van de Switch kan hij concurreren met traditionele gameconsoles en smartphones, en het doet verrassend goed werk in beide matchups. Als pure gaming-kracht niet jouw prioriteit is en je het leuk vindt om je hele consolebibliotheek overal mee naartoe te nemen, dan is de Nintendo Switch de beste keuze.

2. Meest krachtige: Xbox One X

Xbox One X

Amazon

In termen van ruwe technische specificaties is de Xbox One X van Microsoft de meest indrukwekkende gameconsole die ooit is uitgebracht. Het heeft voldoende verwerkings- en grafische kracht om nieuwe games native in 4K te spelen, en upsamplen (digitaal verbeteren) van oudere titels om ze er beter uit te laten zien dan bij hun oorspronkelijke release. Het systeem wordt geleverd met 1 TB (terabyte) opslagruimte en u kunt meer toevoegen door een standaard aan te sluiten externe harde schijf. U kunt online games spelen door u te abonneren op Xbox Live Gold, een service die $ 60 per jaar kost.

Xbox Live Gold geeft je ook toegang tot twee gratis games per maand (ze blijven alleen in je bibliotheek zolang je abonnement duurt) en extra kortingen op digitale games tijdens de verkoop. Microsoft had moeite om exclusieve games op de Xbox One te krijgen, maar de situatie is sindsdien drastisch verbeterd. Titels zoals Forza Horizon 4, Zeldzame herhaling, en Halo: The Master Chief Collection rond zijn bibliotheek mooi af. De Xbox One X is een technisch paradepaardje en de juiste console om te krijgen als je graag op de hoogte bent van de nieuwste technologie. Cross-platform consolegames en exclusives zullen er het beste uitzien en het beste werken op deze machine, dus u moet serieus overwegen om deze machine aan te schaffen als u wilt dat een game-machine deel uitmaakt van uw serieuze thuistheatersysteem.

3. Beste voor VR: PlayStation 4 Pro

PlayStation 4 Pro

Amazon

Voor virtual reality-gaming was altijd een ongelooflijk krachtige pc nodig, maar Sony slaagde erin om de ervaring naar thuisconsoles te brengen met de PlayStation 4. De PlayStation 4 Pro is een krachtige versie van de originele console die games in 4K kan spelen , hoewel veel titels op 1080P draaien. De console is buitengewoon krachtig, hoewel hij niet dezelfde mogelijkheid heeft om oudere titels zo goed op te schalen als de Xbox One X kan. Maar als je games speelt op een PlayStation 4 Pro die is aangesloten op een 4K-tv, zul je grafisch niet veel te klagen vinden.

Het systeem wordt geleverd met een harde schijf van 1 TB en u kunt de opslag op twee manieren upgraden. U kunt de interne harde schijf vervangen door een harde schijf met meer opslagruimte, of u kunt een externe harde schijf aansluiten. Als je een enorme digitale gamebibliotheek hebt, kun je altijd beide doen. Voor het online spelen van games is een PlayStation Plus-abonnement, dat $ 60 per jaar kost en wordt geleverd met vergelijkbare voordelen als Microsoft’s Xbox Live Gold. PlayStation Plus-abonnees krijgen een paar gratis games per maand (nogmaals, je kunt ze alleen spelen zolang je je abonneert) en kortingen op digitale games.

De PlayStation 4 Pro heeft een heleboel geweldige exclusieve console-titels zoals Uncharted 4, The Last of Us II, en, Horizon: Zero Dawn, maar het opvallende kenmerk is de mogelijkheid om games in virtual reality te spelen met de PlayStation VR-headset. Niet alle games zijn compatibel met de headset, maar de games die dat wel zijn, bieden een meeslepende ervaring die je op geen enkele andere gameconsole voor thuis kunt krijgen. Als je het niet erg vindt om wat visuele getrouwheid of draagbaarheid op te offeren voor de mogelijkheid om games in virtual reality te spelen zonder een serieuze spelcomputer, dan is de PlayStation 4 Pro je beste optie.

READ  Edo no Yami voor PS5, Xbox, pc, PS4 en Switch toont strakke gameplay in nieuwe promo
Written By
More from Vanessa Hale

De Ninja Gaiden Master Collection is beschikbaar op pc, Xbox, PS4 en Switch

– Reclame – Team Ninja en uitgever KOEI Tecmo Ze kondigden Ninja...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *