NZ Breakers zijn gedwongen hun pre-season wedstrijd te annuleren na vier positieve tests voor Covid-19

De Nieuw-Zeelandse Breakers, hier afgebeeld in het voorseizoen, zijn in isolatie gedwongen nadat ze positief waren getest op Covid-19.

Mike Owen / Getty Images

De Nieuw-Zeelandse Breakers, hier afgebeeld in het voorseizoen, zijn in isolatie gedwongen nadat ze positief waren getest op Covid-19.

New Zealand Breakers werden gedwongen hun pre-season NBL-finale te annuleren nadat vier positief waren getest op Covid in hun uitgebreide pool in Melbourne.

Maar teameigenaar Matt Walsh, die bij het tourgezelschap is dat sinds zondagavond in zelfisolatie zit, zei dat het team hoopt om woensdag of donderdag in Melbourne terug te keren naar het trainingsveld en door te gaan met de voorbereidingen. De NBL seizoensopener in South East Melbourne Phoenix op 4 december.

Het geplande pre-season bezoek van de Breakers aan de Illawarra Hawks op donderdag is afgelast, maar op dit moment is er geen suggestie dat de seizoensopener zal worden geannuleerd. De situatie zal echter door het NBL blijven worden gevolgd met verdere testen.

Alle spelers en staf in het Breakers-kamp in Australië zijn tweemaal gevaccineerd en de uitgebreide groep is in quarantaine geplaatst sinds een niet nader genoemd lid van de Breakers Touring-groep zich onwel voelde onmiddellijk na de overwinning van zaterdagavond op Phoenix – hun tweede overwinning in drie wedstrijden ontmoetingen. .

Lees verder:
* Finn Delaney Buzzer behaalt tweede NZ Breakers-overwinning van het voorseizoen
* Voordeelbrekers terwijl Yanni Wetzell naar het middelpunt van zijn club in zijn geboortestad gaat
* Een blessure klap voor de Breakers met Tom Abercrombie voor maximaal zes weken

Sindsdien hebben tests positief getest voor drie andere leden van de uitgebreide reisgroep van 39, waaronder familieleden van de Breakers-speelgroep en het personeel.

Walsh zei: dingen Hij was niet bereid om personen te identificeren die het virus hadden opgelopen, maar zei: “Er zijn leden van het personeel en de peuterspeelzaal die Covid hebben.”

READ  Wiley: de politie beoordeelt rapporten van antisemitische berichten van de Britse rapper

“Er is geen gevaar om snel naar het ziekenhuis te gaan”, voegde hij eraan toe. “We hebben ons op die mogelijkheid voorbereid toen we hier kwamen, wetende dat we ooit zoiets zouden kunnen tegenkomen. We hebben alle NBL-protocollen gevolgd en nu zijn we allemaal geïsoleerd, we zullen morgen (ochtend ) om er zeker van te zijn dat alleen de vier tests binnen de groep positief waren en van daaruit verder te gaan.”

Walsh beschreef de sluiting als een “hik” en zei dat het beter zou zijn als het nu zou gebeuren in plaats van veel dichter bij de seizoensinformatie van 4 december te komen.

“De hoop is dat we er maar vier hebben” [positive tests] In de groep en we kunnen morgen of de volgende dag weer beginnen met de voorbereiding en we zullen ergens in het voorseizoen nog een wedstrijd kunnen plannen tegen een van de Melbourne-teams.

“Met slechts vier wedstrijden voor het seizoen is het al moeilijk, dus we zullen proberen die wedstrijd te vervangen. Maar we zullen hier doorheen komen. Het was een schok dat we drie weken zonder iets zaten, aangezien we de vorige keer al twee keer waren verhuisd jaar na drie weken.

“Het ging heel soepel, met gezoem uit het achterpaneel en terug in de rug, dus nu moeten we hier doorheen, en dat zullen we ook doen.”

De eigenaar van de snijtanden, Matt Walsh, benadrukte dat er vier fysieke factoren zijn binnen de groep.

Phil Walter / Getty Images

De eigenaar van de snijtanden, Matt Walsh, benadrukte dat er vier fysieke factoren zijn binnen de groep.

Het drama begon toen een lid van de reisgroep Breakers onwel werd na een wedstrijd op zaterdagavond, midden in de nacht een snelle antigeentest deed en negatief terugkwam.

READ  Yankees vs. Braves Spring Training-themaspel

De volgende dag voelde hij zich nog steeds niet lekker en onderging hij een PCR-test die later een positief resultaat opleverde voor Covid-19.

Walsh zei dat de hele groep in een goed humeur was toen ze geïsoleerd waren in hun appartementen, en er alles aan werd gedaan om ze zich goed te laten voelen.

“Iedereen is zeer positief”, voegt de eigenaar en CEO van Club American toe. “Het mooie is dat onze spelers in topvorm zijn, ze zijn jong, en wat betreft mensen die een contract hebben met Covid, is dit de groep die je wilt, omdat ze meestal heel snel herstellen.

“Dit maakt deel uit van de nieuwe Covid-wereld waarin we leven, en we hopen dat we het met ons vieren hebben ontdekt en vanaf hier verder kunnen gaan.

brekers

Breakers-aanvaller Vin Delaney praat over het winnen van zijn pre-season wedstrijd tegen SEM Phoenix

“We zullen iedereen nauwlettend in de gaten houden om er zeker van te zijn dat we geen andere symptomen hebben, maar het gevoel is positief, het is een beetje een beproeving, we komen er doorheen, en hoe gaan we dan weer aan het werk? De het moreel is sterk en we blijven elkaar grappige video’s sturen terwijl we de oefeningen doen, zodat we weer aan het werk kunnen.”

Walsh zei dat hij niet dacht dat de seizoensopener twijfelde, hoewel dat kan afhangen van de testresultaten van woensdag. De speler of spelers die positief testen, wordt gevraagd om 10 dagen in isolatie te blijven en alle protocollen te wissen, hoewel als het virus zich niet verspreidt, wordt gehoopt dat de rest van de groep snel weer kan trainen.

READ  Warframe's nieuwste upgradesysteem wordt afgesloten door een gigantische ruimteschipmond

“We hopen allemaal dat de test van morgen (dag drie) negatief zal zijn, minus degenen die al positief zijn, en dan kunnen we terug naar de rechtbank.”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *