OG Xbox Creator ‘bang dat het voorbij is’ bij lancering Xbox One

We hebben de afgelopen weken veel gehoord van Seamus Blackley “de vader van Xbox” om het 20-jarig jubileum van de Xbox te vieren, en hij zei gisteren toevallig op Twitter dat hij vond dat de Xbox One het merk bijna helemaal had weggevaagd.

In reactie op een opmerking over de Power On: The Story of Xbox-documentaire, onthulde Blackley (die een belangrijk lid was van het originele Xbox-team) dat “er een moment was, toen Xbox One werd gelanceerd, dat ik vreesde dat het zou eindigen”.

Er werd veel gezegd over de mislukkingen van de Xbox One-lancering in 2013, wat er uiteindelijk toe leidde dat de toenmalige Xbox-chef Don Matric Microsoft verliet en de huidige chief Phil Spencer in zijn plaats. In de documentaire Power On gaf Matrik toe dat “[wished] Dat ik de kans had gehad om te blijven om de visie uit te voeren [of Xbox One]”.

Sony’s PlayStation 4 had ongetwijfeld een veel betere generatie in termen van verkoop dan de Xbox One, maar dankzij Phil Spencer en zijn team was Microsoft uiteindelijk in staat om het fortuin van Xbox te veranderen en te voorkomen dat het merk volledig zou verdwijnen. Spencer benadrukte in 2020 dat het “de grootste uitdaging was die ik ooit in mijn carrière ben tegengekomen”.

Was je bang dat in 2013 aan alles een einde zou komen voor Xbox? Laat ons uw mening weten in de opmerkingen.

READ  Xbox brengt emmerhoed, handdoek en rugzak uit in Australië en Nieuw-Zeeland
Written By
More from Vanessa Hale
Fall Flat krijgt PS5- en Xbox Series X / S-releases “zeer binnenkort”
Meer gratis levels onderweg, te beginnen met Forest Het klinkt misschien bescheiden,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *