NYC staat marsen van Black Lives Matter toe ondanks het verbod op grote evenementen

NYC staat marsen van Black Lives Matter toe ondanks het verbod op grote evenementen

Burgemeester Bill de Blasio staat demonstranten van Black Lives Matter toe om door de straten van de stad te blijven marcheren en annuleert alle grote evenementen tot en met september.

De Blasio sprak donderdagavond op CNN en zei dat de oproep van de demonstranten voor sociale rechtvaardigheid te belangrijk was om te stoppen nadat meer dan een maand aan demonstraties niet tot een uitbraak van coronaviruszaken heeft geleid.

‘Dit is een historisch moment van verandering. We moeten dat respecteren, maar ook tegen mensen zeggen het soort bijeenkomsten dat we gewend zijn, de parades, de beurzen – dat kunnen we gewoon niet hebben terwijl we ons nu op gezondheid concentreren, ”vertelde de Blasio aan gastheer Wolf Blitzer .

De uitzondering kwam omdat het aantal besmettingen in New York consistent is gebleven door de burgerlijke onrust over de moord op George Floyd door de politie in Minneapolis.

Een studie van eind juni van het National Bureau of Economic Research vond geen bewijs dat coronavirusgevallen in de weken na de eerste protesten in 315 steden sprongen. Onderzoekers stelden vast dat de protesten mogelijk zijn gecompenseerd door een toename van de sociale afstand tussen degenen die besloten niet te marcheren.

Onderzoekers redeneerden dat de protesten mogelijk werden gecompenseerd door een toename van de sociale afstand tussen degenen die besloten niet te marcheren.

De sluiting van het stadhuis omvat grote optochten zoals het West Indian American Day Carnival in het weekend van Brooklyn Labor Day, de Dominican Day Parade in Midtown Manhattan en het San Gennaro-festival in Little Italy.

READ  Beste Black Friday-deals onder $ 50

De regering van Blasio zal ook alle vergunningen weigeren voor evenementen in parken die volgens haar “het openbaar gebruik op onredelijke wijze zullen verminderen”, evenals straatbeurzen en evenementen die groter zijn dan één blok of voor bijeenkomsten waarvoor een geluidssysteem nodig is.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *