Onaanvaardbaar gedrag door China, zegt Mike Pompeo

Onaanvaardbaar gedrag door China, zegt Mike Pompeo

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo prees het besluit van India om 59 Chinese apps te verbieden. (Het dossier)

Washington:

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft gezegd dat de recente botsingen die het Chinese leger in het oosten van Ladakh met India heeft ‘geïnitieerd’ tegen India de laatste voorbeelden zijn van het ‘onaanvaardbare gedrag’ van de heersende Chinese Communistische Partij.

Hij prees ook het besluit van India om 59 Chinese apps te verbieden, waaronder TikTok, die volgens hem “veiligheidsrisico’s” zijn voor het Indiase volk.

“Het is belangrijk dat democratieën zoals de onze samenwerken, vooral omdat we meer dan ooit de reikwijdte van de uitdaging van de Chinese communistische partij duidelijker zien. Onze infrastructuurprojecten, onze toeleveringsketens, onze soevereiniteit en de gezondheid en veiligheid van onze mensen zijn allemaal Als we het verkeerd hebben, ‘zei de heer Pompeo in zijn virtuele keynote-toespraak op de jaarlijkse’ India Ideas Summit ‘van de US India Business Council.

“De recente botsingen die zijn geïnitieerd door het Volksbevrijdingsleger (PLA) zijn slechts de laatste voorbeelden van het onaanvaardbare gedrag van de Chinese Communistische Partij. We waren diep bedroefd door de dood van twintig Indiase servicemedewerkers. Ik ben ervan overtuigd dat we met onze gezamenlijke inspanningen kunnen onze belangen beschermen ‘, zei hij.

Hij zei dat hij blij was te kunnen melden dat India een ‘opkomende Amerikaanse defensie- en veiligheidspartner is, in de Indo-Pacific en wereldwijd’, zei hij.

Hij beweerde dat de Verenigde Staten de veiligheid van India nog nooit zo goed hebben gesteund en zei dat ook New Delhi een belangrijke partner en een belangrijke pijler is van het buitenlands beleid van de Amerikaanse president Donald Trump.

READ  Forza Motorsport Xbox-prestaties onthuld

“We werken nauw samen om ervoor te zorgen dat de verkiezingen voor de wereldorganisatie voor intellectuele eigendom zijn gewonnen door iemand die de eigendomsrechten respecteert. Het lijkt vrij eenvoudig.”

Pompeo zei dat de zogenaamde quad-compilatie omvatte dat de VS, India, Japan en Australië nieuw leven zijn ingeblazen. ‘India maakt ook deel uit van een groep gelijkgestemde landen die ik regelmatig heb bijeengeroepen om gedeelde belangen te bevorderen’, zei hij.

Hij merkte ook op dat de VS ook premier Narendra Modi heeft uitgenodigd voor de volgende G-7-top, waar de leiders het netwerk voor economische welvaart zullen bevorderen.

Pompeo zei dat India de kans heeft om wereldwijde toeleveringsketens buiten China aan te trekken en zijn afhankelijkheid van Chinese bedrijven in telecommunicatie, medische benodigdheden en andere te verminderen.

‘India bevindt zich in deze positie omdat het het vertrouwen heeft gewonnen van veel landen over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten’, zei hij.

“We moesten ook samenwerken met India om het blauwe netwerk te bevorderen, een initiatief om hoogwaardige, transparante infrastructuurontwikkeling te bevorderen”, zei hij, eraan toevoegend dat deze inspanning cruciaal is om aan te nemen omdat vrije markten de beste manier zijn om mensen uit de armoede te halen .

India heeft dat in zijn eigen recente verleden gezien, voegde hij eraan toe.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken zei dat dit vandaag een bijzonder essentiële waarheid is om te onthouden, omdat de privésector onmisbaar zal zijn en de economische schade zal overwinnen die wordt veroorzaakt door de coronaviruspandemie die in Wuhan, China is begonnen.

READ  GREZZO kondigt Jet Dragon-racegame voor Apple Arcade aan

“Maar zoals ik vorig jaar al zei om deze waardige doelen te bereiken, zal India een omgeving moeten aanmoedigen die meer openstaat voor meer handel en investeringen. Ik weet dat dat mogelijk is omdat Indiërs en Amerikanen een geest van hard werken en ondernemerschap delen, en ik ben ervan overtuigd dat ons partnerschap alleen maar sterker wordt ‘, zei de heer Pompeo.

De Verenigde Staten wensen een nieuw tijdperk van ambitie in hun relatie met India.

“We hebben niet alleen bilaterale interactie. We zien elkaar voor wat we zijn: grote democratieën, wereldmachten en echt goede vrienden. India is een van de weinige vertrouwde gelijkgestemde landen waarvan ik de leiders regelmatig roep voor advies en samenwerking over kwesties die continenten omvatten, ‘zei de heer Pompeo.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *