Onbemande missie gepland voor december 2020 zal waarschijnlijk worden uitgesteld vanwege COVID, aldus rapporten

Onbemande missie gepland voor december 2020 zal waarschijnlijk worden uitgesteld vanwege COVID, aldus rapporten

Gaganyaan: De lancering is vertraagd door storingen veroorzaakt door COVID (Representational)

New Delhi:

De lancering van de onbemande ruimtemissie van India onder de eerste etappe van Gaganyaan, gepland voor december 2020, is getroffen door de pandemie van het coronavirus en zal waarschijnlijk worden uitgesteld, aldus bronnen.

De onbemande missie maakte deel uit van de twee onbemande missies die door de Indian Space Research Organization zouden worden uitgevoerd voorafgaand aan de geplande lancering van India’s eerste bemande ruimtevlucht onder ‘Gaganyaan’ in december 2021.

De waarschijnlijke vertraging bij de eerste onbemande missie werd onlangs meegedeeld aan de Ruimtecommissie, het belangrijkste beleidsorgaan voor kwesties die verband houden met de ruimte.

De Space Commission wordt geleid door ISRO-voorzitter en Department of Space Secretary K Sivan.

Twee jaar geleden had premier Narendra Modi de bemande ruimtemissie aangekondigd in zijn toespraak op Onafhankelijkheidsdag.

Het doel van de Gaganyaan-missie is om tegen 2022 een drie koppige bemanning naar de ruimte te sturen voor een periode van vijf tot zeven dagen, wanneer India 75 jaar onafhankelijkheid heeft voltooid.

De ISRO was dienovereenkomstig begonnen met het plannen van de missie. De eerste en de tweede onbemande missie waren respectievelijk gepland voor december 2020 en juni 2021.

Het laatste en belangrijkste onderdeel, de bemande missie van Gaganyaan, stond gepland voor zes maanden later in december 2021, ruim voor de deadline van 2022.

ISRO had eerder aangegeven dat er vertraging zal optreden bij verschillende missies omdat het werk van het ruimtelichaam is getroffen door verstoringen als gevolg van de coronavirus-pandemie.

READ  Egypte nodigt Elon Musk uit voor een bezoek nadat hij tweeten tweeten dat buitenaardse wezens piramides hebben gebouwd

Onder de grote projecten die zijn getroffen, zijn Chandrayaan-3 en Gaganyaan. Chandrayaan-3, de derde missie naar de maan, stond later dit jaar gepland.

De bronnen zeiden dat er inspanningen worden geleverd om de deadline van 2022 te halen om de bemande ruimtemissie te lanceren.

“We zullen de deadline voor de lancering van de onbemande missie in december 2020 niet halen. De pandemie van het coronavirus heeft tot verschillende verstoringen geleid. Dit werd onlangs ook aan de Ruimtecommissie meegedeeld”, aldus een bron.

De bronnen voegden eraan toe dat personeelsleden van de verschillende centra van ISRO besmet waren. Alleen essentieel en procesgerelateerd werk is aan de gang. Ook is de gerelateerde industrie getroffen.

Zelfs de training van vier astronauten in Rusland werd getroffen door de pandemie. De training is nu echter hervat.

“Zelfs als we de bemande missie niet tegen december 2021 kunnen lanceren, hebben we acht maanden om de verloren tijd te verdoezelen”, aldus de bron.

Het ruimtevaartuig wordt in een lage baan om de aarde van 300-400 kilometer geplaatst. De totale programmakosten zullen naar verwachting minder zijn dan Rs 10.000 crores.

In juni zei Jitendra Singh, staatssecretaris in het kabinet van de premier, zelfs toen de COVID-19-pandemie de opleiding van vier Indiase astronauten in Rusland belemmerde, de mening van de ISRO-voorzitter en het wetenschappelijke team is dat er een ” cushion-periode in zowel het trainingsprogramma als de lanceringsdeadline.

De training van astronauten is nu hervat en de lancering is gepland zoals gepland, vóór de 75e verjaardag van de onafhankelijkheid van India in 2022, had hij gezegd.

READ  Manchester City's winning streak van 16 wedstrijden per wedstrijd

(Behalve de kop, is dit verhaal niet bewerkt door NDTV-personeel en is het gepubliceerd vanuit een gesyndiceerde feed.)

Written By
More from Max Mcgee

Vampire Survival, de game Vampire Survival, komt naar pc met een bètaversie gepland voor dit jaar.

Stunlock Studios heeft onthuld dat hun aankomende game, V Rising, later dit...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *