Navjot Sidhu schrijft aan Amarinder Singh, met klachten over “ontwikkeling”

Navjot Sidhu nam vorig jaar ontslag uit de bediening van Amarinder Singh.

Chandigarh:

Cricketer-politicus Navjot Singh Sidhu kwam uit zijn zelfopgelegde ballingschap uit de politiek met een brief aan de Punjab Chief Minister en voormalig baas Amarinder Singh. In zijn kiesdistrict heeft geen “ontwikkeling” plaatsgevonden, meende de heer Sidhu. Zijn kiesdistrict is Amritsar East – een onderdeel van Amritsar en daarom de thuisbasis van de Chief Minister, de bewering van de heer Sidhu wordt gezien als een poging om de kapitein te naaien, zoals Amarinder Singh in de volksmond bekend staat.

De brief aan de eerste minister is de eerste sinds de heer Sidhu vorig jaar zijn post bij de regering opzegde na een reeks botsingen.

De afgelopen maanden is de verblijfplaats van de heer Sidhu niet bekend.

Een team van de politie van Bihar, dat sinds vorig jaar contact met hem probeert op te nemen, heeft op 24 juni een bericht buiten zijn huis geplaatst. De heer Sidhu is geboekt wegens overtreding van de gedragscode, vanwege opmerkingen tegen een gemeenschap tijdens een verkiezingsvergadering in Katihar-district bij de Lok Sabha-verkiezingen van 2019.

De kloof van de heer Sidhu met de Chief Minister – sinds hij lid werd van het BJP in 2016 bij het congres – verbreedde zich over zijn veelvuldige verzet tegen daden, met als belangrijkste zijn bezoek aan Pakistan tijdens de eedceremonie van Imran Khan ondanks bezwaren. In Pakistan omhelsde hij hun legerleider Qamar Javed Bajwa, die de heer Singh enorm van streek had gemaakt.

In juli vorig jaar, na de Lok Sabha-verkiezingen, werd de heer Sidhu van een aantal belangrijke portefeuilles ontdaan na een openbare ruzie met de eerste minister.

READ  'Handmaid's Tale' ster Yvonne Strahovski springt van Gilead naar 'Stateless'

De heer Sidhu had een kabinetsvergadering overgeslagen om een ​​Facebook Live-sessie bij te wonen, waar hij verklaarde dat hij “niet als vanzelfsprekend” kan worden beschouwd en dat de partij bij de algemene verkiezingen de onbevredigende prestatie was “collectieve verantwoordelijkheid”.

Kort daarna nam hij ontslag uit de bediening.

Voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen in Delhi en Haryana, ging hij in een mokkel en sloeg de verkiezingscampagne over, ondanks dat hij werd uitgeroepen tot een stercampagne van het congres.

De laatste tijd zijn er berichten dat de heer Sidhu zich bij de Aam Aadmi-partij zou kunnen voegen, maar de opperminister maakte een einde aan de speculatie en verklaarde dat hij “een groot deel van onze partij” is.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *