Ons zonnestelsel ziet eruit als een leeggelopen croissant, onthult NASA

NASA

IANS

Ons zonnestelsel ziet eruit als een leeggelopen croissant, heeft NASA onthuld na het ontwikkelen van een nieuwe voorspelling van de vorm van de magnetische bubbel rond ons zonnestelsel.

Met behulp van gegevens van NASA-missies suggereert een bijgewerkt model van ons zonnestelsel dat de vorm van de invloedsbel van de zon, de heliosfeer, een leeggelopen croissantvorm kan zijn, in plaats van de langstaartige komeetvorm die door ander onderzoek wordt gesuggereerd.

De vorm van de heliosfeer is meer dan een kwestie van academische nieuwsgierigheid. De heliosfeer fungeert als het schild van ons zonnestelsel tegen de rest van de melkweg.

Volgens nieuw onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Nature Astronomy, zijn alle planeten van ons zonnestelsel ingekapseld in een magnetische bubbel, uitgehouwen in de ruimte door het constant uitstromende materiaal van de zon, de zonnewind.

Buiten deze bel bevindt zich het interstellaire medium – het geïoniseerde gas en het magnetische veld dat de ruimte tussen sterrenstelsels in onze melkweg vult.

nasa, zonnestelsel, ruimte, planeten,

Deze montage van beelden die door het ruimtevaartuig Voyager zijn gemaakt van de planeten en vier manen van Jupiter, speelt zich af tegen een rozetnevel in valse kleuren met de maan van de aarde op de voorgrond.NASA

Traditioneel hebben wetenschappers de heliosfeer gezien als de vorm van een komeet, met een afgeronde voorrand, de neus genoemd, en een lange staart die erachteraan sleept.

De vorm van de heliosfeer is moeilijk van binnenuit te meten.

De dichtstbijzijnde rand van de heliosfeer is meer dan 10 miljard mijl van de aarde verwijderd.

NASA’s Interstellar Boundary Explorer, of IBEX, missie bestudeert de heliosfeer.

READ  PlayStation Plus heeft een van de meest geliefde gamingvoordelen

Merav Opher, hoofdauteur van nieuw onderzoek aan de Universiteit van Boston, en collega’s gebruikten gegevens van NASA-planetaire wetenschappelijke missies om het gedrag van materiaal in de ruimte dat de bubbel van de heliosfeer vult te karakteriseren en om een ​​ander perspectief op zijn grenzen te krijgen.

“Omdat de pick-up-ionen de thermodynamica domineren, is alles erg bolvormig. Maar omdat ze het systeem zeer snel na de beëindigingsschok verlaten, loopt de hele heliosfeer leeg”, zei Opher.

De vorm van de heliosfeer maakt ook deel uit van de puzzel om het leven op andere werelden te zoeken.

De schadelijke straling van galactische kosmische straling kan een wereld onbewoonbaar maken, een lot dat vermeden wordt in ons zonnestelsel vanwege ons sterke hemelschild, aldus de onderzoekers.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *