Ontwikkelaar brengt ‘re-imaginings’ van Zelda CD-i-games naar Windows en Linux – Gaming – Geeks

Als oefening in GameMaker heeft een ontwikkelaar ‘re-imaginings’ gemaakt van Zelda: The Wand of Gamelon en Link: The Faces of Evil. De games kwamen oorspronkelijk uit voor de Philips CD-i en worden gezien als ‘niet-canon’ en ‘niet erg goed’.

Desalniettemin ging Dopply voor het origineel middelen starten zijn versies wordt uitgebracht voor Windows en Linux. Het probeert trouw te blijven aan de originele ervaring van de games, maar heeft ook enkele toevoegingen gedaan: “breedbeeldmodus, geremasterde modus voor minder frustrerende gameplay, ondertitels, geretoucheerd sprites, unlockables en meer. Het zijn geen een-op-een remakes, maar ik denk dat ze de ‘spirit’ van de games bevatten.

Dopply zegt dat hij vier jaar aan de game heeft gewerkt en dat de activa door de gaming-community uit de games zijn gerukt. De ontwikkelaar geeft er de voorkeur aan de broncode niet vrij te geven, werkt waarschijnlijk niet op een macOS-poort en stelt dat de derde Zelda-game voor de CD-i, Zelda’s Adventure, “absoluut verschrikkelijk is zonder pluspunt”. Het is dus niet te verwachten dat hij het zal publiceren.

Nintendo is normaal gesproken erg streng als het gaat om het gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Het kan daarom niet worden uitgesloten dat het Japanse bedrijf met een ophouden en ophoudenorde komt, ongeacht hoe trouw deze versies aan het origineel blijven, het feit dat hij er geen geld mee verdient en dat het onwaarschijnlijk is dat Nintendo deze spellen zelf opnieuw zal uitbrengen.

READ  Bestuurder in Rajasthan geslagen omdat hij Jai Shri Ram, Modi Zindabad niet chant
Written By
More from Aubrey Mason

Elon Musk biedt update over SpaceX’s Starship mega-raket – Spaceflight Now

Bestandsfoto van SpaceX-oprichter, CEO en hoofdingenieur Elon Musk. Krediet: NASA / Aubrey...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *