Oprichter en studiohoofd Shinji Mikami verlaat Tango Gameworks

Tango Gameworks-oprichter en CEO Shinji Mikami staat op het punt de studio te verlaten na meer dan 12 jaar bij de ontwikkelaar.

In een bedrijfsbrede e-mail aan ZeniMax-medewerkers die werd gezien door TrueAchievements en gevalideerd door Bethesda, kondigde Bethesda Vice President of Development Todd Vaughn aan dat de legendarische game-ontwerper Shinji Mikami Tango Gameworks zal verlaten bij Xbox Game Studios.

Resident Evil-bedenker Senji Mikami verlaat Tango Gameworks

“Ik schrijf u vandaag om u te laten weten dat studiohoofd Shinji Mikami heeft besloten om Tango Gameworks in de komende maanden te verlaten”, aldus Vaughn. “Mikami-san is al 12 jaar een creatieve leider en ondersteunende mentor voor jonge ontwikkelaars bij Tango door zijn werk aan de Evil Within-franchise, Ghostwire: Tokyo en natuurlijk Hi-Fi Rush.”

Tango Gameworks zal Ghostwire: Tokyo en Hi-Fi Rush blijven ondersteunen, terwijl senior functionarissen van Bethesda met Tango’s leiding werken aan wat er daarna komt voor de studio.

Met een carrière van 33 jaar heeft Mikami een van de meest indrukwekkende cv’s in de branche en wordt hij gecrediteerd voor het creëren van de originele Resident Evil en het werken aan verschillende games binnen de franchise tot Resident Evil 4. In de loop der jaren heeft hij ook gewerkt aan andere opmerkelijke spellen zoals Dino Crisis, Viewtiful Joe, God Hand en Vanquish.

Mikami richtte begin 2010 Tango Gameworks op en later dat jaar werd het overgenomen door ZeniMax. Vervolgens bracht hij de survival-horrorgame The Evil Within uit in 2014 en het vervolg The Evil Within 2 drie jaar later, in 2017. Meest recent was Mikami uitvoerend producent van Ghostwire: Tokyo en de Game Pass-hit Hi-Fi Rush.

READ  Special: de ultieme editie van de Spider-Man-games

In de e-mail noemde Vaughn Hi-Fi Rush “een van de meest succesvolle lanceringen voor Bethesda en Xbox in de afgelopen jaren”, eraan toevoegend dat de op ritme gebaseerde actiegame “een enorm positief momentum genereerde voor Business en Tango.”

Bethesda bevestigde de waarheidsgetrouwheid van de e-mail en gaf een verklaring af aan TA waarin ze de e-mail herhaalde en eraan toevoegde: “We wensen Mikami-san het beste voor de toekomst en zijn enthousiast over wat de getalenteerde ontwikkelaars bij Tango te wachten staat.”

Wat vind je van Shinji Mikami die Tango Gameworks verlaat? Laat het ons weten in de reacties.

Written By
More from Aubrey Mason
Sonic The Hedgehog 2 staat op het punt de grootste filmgame ooit te worden
schermafbeelding: Paramount / Kotaku Paramount Pictures bevindt zich in het Green Bill...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *