Oproep Crisiscentrum: “Download Coronalert op uw smartphone”

Meer dan een half miljoen Belgen hebben de Coronalert-app al gedownload. Het Nationaal Crisiscentrum hoopt dat dit cijfer zal stijgen.

Sindsdien is de Belgische corona-app Coronalert beschikbaar vorige week woensdag eindelijk officieel. De app is te downloaden via de Google Play Store of de Apple App Store en is volledig gratis te gebruiken. Het doel van de applicatie is om de verspreiding van het coronavirus efficiënter te volgen. Het dient als een technologische aanvulling op de handmatige methoden van contactopsporing. Via anonieme Bluetooth-verbindingen maakt de app contact met naburige smartphones. Als iemand met wie je in contact bent geweest achteraf besmet blijkt te zijn, krijg je hiervan bericht via de app.

657.000 downloads

Tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum vandaag kwam ook Coronalert aan de orde. Naar verluidt hebben 657.000 Belgen de app al gedownload op hun smartphone. Dat mag je gerust een klein succes noemen binnen een week, al is dat voorlopig maar zo’n 5% van onze bevolking. Er is nog veel discussie onder experts over hoe groot het percentage van de bevolking met de app moet zijn om deze effectief te laten werken, maar 5% lijkt te schaars.

Nu de coronacijfers schrikbarend blijven stijgen, kwam er een zeer opvallend telefoontje van het Nationaal Crisiscentrum. Woordvoerder Yves Stevens deed een warm beroep op iedereen die de app op zijn smartphone kan downloaden (je besturingssysteem mag niet te oud zijn) om dat te doen. Alleen dan kan de applicatie echt zijn werk doen. Stevens vraagt ​​sportverenigingen ook om hun leden en medewerkers hiertoe te stimuleren. Het woord ‘aanmoedigen’ is hier erg belangrijk, omdat het bij wet verboden is om de app te downloaden.

READ  iOS 15 is uit! Download het!

“Coronalert kan een enorme hulp zijn bij het traceren van contacten. Ik begrijp niet waarom mensen de app niet zouden willen downloaden als het maar een paar minuten van je tijd kost, en het is helemaal gratis. ”

Yves Stevens, woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum

Technische fout

Toch kent de applicatie nog steeds groeipijnen. Degenen die de applicatie te vroeg hadden gedownload, hebben zaterdag misschien gemerkt dat de applicatie een storing vertoonde. Veel gebruikers kregen een foutmelding bij het openen van de app. Volgens Carmen De Rudder van de Interfederale Testing & Tracing Commissie, die verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de app, lag het probleem niet bij de app zelf. De storing werd veroorzaakt door een storing op de mobiele netwerken van enkele operators. De applicatie bleef ook Bluetooth-sleutels uitwisselen tijdens de downtime.

Heb je de corona-applicatie al op je smartphone gedownload? Dat is de vraag van onze lezerspeiling deze week. Zorg ervoor dat u deze invult!

More from Madison Garrett
Beoordelingen voor openingsceremonie Olympische Spelen herfst 36% vanaf 2016
De start van de Olympische Zomerspelen in Tokio trok vrijdag ongeveer 17...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *