Orkanen overweldigden Rangers in game twee

RALLY, NC – De Rangers keren terug naar New York, met een achterstand van twee wedstrijden tot niets in de tweede ronde serie tegen de Hurricanes.

Tussen hun stagnerende aanval, machtsstrijd en magere bijdragen van hun bovenarmen deden de Rangers weinig om de beperkte aanval van de Hurricanes tegen te gaan, en verloren uiteindelijk met 2-0 in Game 2 vrijdagavond in de PNC Arena van een luidruchtiger publiek dan ze hadden in de serie opening.

De Hurricanes kwamen in deze twee wedstrijden niet eens in de buurt van hun topniveau, mede dankzij de Rangers. Maar Rangers moeten op hun best zijn om Carolina te verslaan, en dat gebeurde ook niet door deze serie.

Zelfs als de Hurricanes niet in staat zijn om hun gebruikelijke meedogenloze spotten te spelen of hoge totaalschoten te maken, blijkt wat ze op het ijs hebben gezet nog steeds genoeg te zijn om een ​​Rangers te verslaan die niet op aanval klikken. Het laatste doelpunt van Rangers in deze reeks kwam om 7.07 uur in de eerste periode van wedstrijd 1.

Terwijl Kid Lane van Alexis Lafreniere, Filip Chytil en Kaapo Kakko het play-offverhaal was voor Rangers, was het gebrek aan bijdragen van de top zes nadelig.

Artemi Panarin reageerde nadat de Rings zich overgaven met een gereduceerd doelpunt.
Charles Wenselberg/New York Post

De opmerkelijke statistieken van de nacht voor Rangers waren als volgt:

Chris Crieder: Vier minuten in het strafschopgebied, één geschenk en nul schoten op doel. Artemi Panarin: Drie geschenken en geen schoten op doel. Mika Zibanijad: Twee schoten op doel, één geschenk. Ryan Strom: Eén schot op doel. Frank Vatrano: Twee schoten op doel, één geschenk. Andrew Cobb: Nul schoten op doel.

READ  76ers James Harden houdt zich aan zijn cheerleadingbelofte in Game 4 vs. Kelten

Het was voor de Rangers onmogelijk om iets offensiefs te doen terwijl ze de hele nacht in en uit de doos waren. De Hurricanes kregen hetzelfde aantal straffen als de Rangers, maar ze waren veel productiever met hun korte tijd en powerplay.

Carolina eindigde het reguliere seizoen met de hoogste penalty shootout-doden in de NHL met 88 procent, en die vaardigheid kwam volledig tot uiting in hun overwinning.

Na het oproepen van voormalig Blueshirt Brady Skjei voor een intense straf van vier minuten die Lafreniere bloedde, profiteerden de Hurricanes van een sterk Rangers-spel. Sebastian Aho voedde een andere voormalige bewaker, Brendan Smith, in een eenmalig verminderd streepje dat Hurricanes op het bord zette om 15:54 van de tweede periode.

Brendan Smith viert zijn tweede doelpunt in de periode.
Brendan Smith viert zijn doelpunt in de tweede periode.
Getty Images
Brendan Smith scoorde in de tweede helft om de Hurricanes op voorsprong te zetten.
AP

Ahu Netter voegde een blanco toe in de laatste seconden van de derde helft.

Carolina was van lijn gewisseld in de derde periode van een overwerkzege in Game 1, dus Hurricanes-coach Rod Brende Amour ging met dezelfde formatie voor Game 2. Rangers begon op dezelfde manier als ze hun laatste vier wedstrijden dit naseizoen hadden, maar coach Gerard Gallant bracht vrijdagavond aan het einde van de tweede helft het roer om om te proberen iets in zijn team aan te wakkeren.

Galant kantelde Lavrinière naar de tweede linie en botste met Cobb op de derde eenheid. Hij verplaatste Kakko op een gegeven moment ook naar de bovenste rij met Zibanejad en Kreider, en gebruikte ook een geïmproviseerde eenheid met Kevin Rooney, Copp en Vatrano. Maar dat had allemaal niet het effect dat Gallant had gewild.

READ  Wolverines gebruiken unieke benaderingen om valpraktijken zonder games te gebruiken
Brawl Rangers en Hurricanes tijdens de eerste periode.
Charles Wenselberg / New York Post

Met slechts twee afgeroepen trappen in de openingsreeks, was Game 2 nog erger, met zes fouten gemaakt in de eerste periode alleen al op weg naar 10 in totaal.

Naast de drie quad extensions had Rangers ook een vier-tegen-drie voorsprong gedurende 49 seconden en 6:49 in vijf-voor-vier om de 7:38 speeltijd te behalen waar ze niet van konden profiteren.