Out-of-staters stormen Penn Station binnen te midden van COVID-19 hardhandig optreden

Out-of-staters stormen Penn Station binnen te midden van COVID-19 hardhandig optreden

Reizigers van buiten de staat stroomden begin donderdag het Penn Station van Manhattan binnen en krioelden langs stadswerkers die weinig meer deden dan folders aanbieden met basistips voor coronavirusbeheersing – terwijl burgemeester Bill de Blasio zwoer om “agressief” mogelijk besmette bezoekers in de gaten te houden.

Tientallen passagiers stapten uit drie Eastern Seaboard-treinen naar de Midtown Transit-hub om verschillende stadsmedewerkers te zien wachten om hen te begroeten.

Maar de welkomstgroep deed niet veel meer dan golfvliegers die gezond verstand aanboden voor coronavirus-veiligheidsaanwijzingen, waaronder testen, opsporen en zelfisolatie.

“Geef gehoor aan de oproep van onze Contact Tracers om de verspreiding van COVID-19 in uw gemeenschap te helpen stoppen”, las een tip in de folder, die blijkbaar meer gericht was op inwoners van New York dan op inwoners van buiten de stad.

“Veilig scheiden om anderen te beschermen en oppassen in een hotel of thuis”, luidde een ander.

Maar de meeste reizigers negeerden de arbeiders gewoon en vervolgden hun weg ongehinderd.

En The Post zag geen poging van de arbeiders om de staten van herkomst of contactgegevens voor de inkomende bezoekers te verzamelen, voordat ze het uiteindelijk een dag rond 11.30 uur noemden

De behandeling met kinderhandschoenen kwam een ​​dag nadat de Blasio een hardhandig optreden beloofde met controleposten bij de ingang van de stad en boetes tot $ 10.000 voor degenen die betrapt werden op het doorbreken van de quarantaineperiode van twee weken in New York.

Onder staatsmandaat moeten reizigers uit 35 risicovolle infectiestaten plus Puerto Rico na aankomst twee weken in quarantaine plaatsen.

READ  Yamamoto scoort laat en de Oilers schakelen de Kings uit met een Game 6-overwinning

New York City heeft gedurende twee volle maanden een positief testpercentage van minder dan drie procent gezien, maar 20 procent van de nieuwe gevallen in de stad is afkomstig van een niet-officiële reiziger.

Zelfs toen de nieuwkomers ongecontroleerd de stad in waaiden, prees de Blasio de kracht van de controles.

“Het zal willekeurig zijn, het zal bewegen, maar ik denk dat het de boodschap zal overbrengen”, vertelde hij verslaggevers in een persconferentie op donderdag. “Wat we doen op de luchthavens, in samenwerking met de staat en de havenautoriteit, wat we doen op het busstation, Penn Station voor reizigers die uit die staten komen. Mensen naar het contactpunt brengen, ze die formulieren laten invullen en ze vervolgens agressief opvolgen. “

Het kantoor van de burgemeester reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar op de aanpak die donderdag op Penn Station werd waargenomen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *